Focaccia s bramborami a rozmarýnem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

2h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

1984 kalorií
9.0g cukrů
37.0g tuků
53.0g bílkovin


Příprava

Ze všech surovin (kromě brambor, cibule, česneku, olivového oleje a rozmarýnu) uhněteme lehce lepivé těsto, aby bylo krásně hladké. Těsto nechte kynout v míse přikryté utěrkou 1–2 hodiny, aby zdvojnásobilo objem. Pánev nebo kulatou formu vymažte olivovým olejem, těsto do ní překlopte a naolejovanými prsty roztáhněte po celém povrchu. Těsto nechte kynout další hodinu, aby pěkně vyskočilo.

Vykynuté těsto poklaďte tenkými plátky česneku a brambor. Přidejte na tenká půlkolečka nakrájenou červenou cibuli a rozmarýn. Vše nakonec zalijte olivovým olejem a zasypte hrubou solí.

Focacciu pečte v troubě předehřáté na 250 °C dozlatova asi 20 minut a po vytažení z trouby ji nechte vychladnout.

přidejte na:
katka16031

09. 10. 2020

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborná focaccia
palino 10. 10. 2020, 02:20