Focaccia s bramborami a rozmarýnem
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
2h 0min
Celkový čas
2h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
1984
kalorií
9.0g
cukrů
37.0g
tuků
53.0g
bílkovin
Příprava
Ze všech surovin (kromě brambor, cibule, česneku, olivového oleje a rozmarýnu) uhněteme lehce lepivé těsto, aby bylo krásně hladké. Těsto nechte kynout v míse přikryté utěrkou 1–2 hodiny, aby zdvojnásobilo objem. Pánev nebo kulatou formu vymažte olivovým olejem, těsto do ní překlopte a naolejovanými prsty roztáhněte po celém povrchu. Těsto nechte kynout další hodinu, aby pěkně vyskočilo.
Vykynuté těsto poklaďte tenkými plátky česneku a brambor. Přidejte na tenká půlkolečka nakrájenou červenou cibuli a rozmarýn. Vše nakonec zalijte olivovým olejem a zasypte hrubou solí.
Focacciu pečte v troubě předehřáté na 250 °C dozlatova asi 20 minut a po vytažení z trouby ji nechte vychladnout.
katka1603109. 10. 2020
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.