Červená cibule

Odrůda cibule, červenobílé barvy. Její štiplavost a chuť je jemnější v porovnání s bílou kuchyňskou cibulí, kterou obvykle ze zvyku upřednostňujeme. Červená cibule je velmi oblíbená ve středozemních státech. Obsahuje řadu vitamínů a minerálů, pomáhá předcházet srdečním chorobám a snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Chutná je především zasyrova a dodá pokrmům barevnost. Výborně se hodí k přípravě studených pokrmů, předkrmů, různých zeleninových salátů, na chleba nebo topinku, do sendviče, hamburgeru, ale i do polévek nebo k pečenému masu. Uvařit z ní můžete také chuney (čátní), což je něco jako marmeláda. Tato zavařenina se dá dlouho skladovat, a máte vždy po ruce vynikající ochucovadlo do masových výpeků a omáček.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář