Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Rozmarýn

Rozmarýn

Další názvy

Rozmarýna lékařská, mořská řasa, rozmarýnek

Použití v kuchyni

Jeho silně kořeněné aroma a pikantní chuť připomínající kafr jsou velmi oblíbené ve francouzské a italské kuchyni. Vyhledávaný je při přípravě grilovaných mas, k pečenému jehněčímu nebo skopovému. Šmrnc dodá rozmarýn i pokrmům z brambor, ryb a mořských plodů. Jemně dokoření polévky a omáčky, ale také zeleninu jako cukety, lilek nebo rajčata.

Rady

Těhotné ženy by jej neměly používat, protože způsobuje krvácení dělohy. Pokud grilujete na dřevěném uhlí, přidejte do uhlíků větvičku rozmarýny, která dodá masu charakteristickou kořeněnou chuť.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Cizrnová kaše s uzeným masem

Cizrnová kaše s uzeným masem

Cizrnu den předem namočíme. Druhý den scedíme, nalijeme čistou vodu a vaříme asi 1 - 1,5 hodiny do měkka. V...

Měsíčky ze sladkých brambor

Měsíčky ze sladkých brambor

Batáty oloupeme a nakrájíme na měsíčky. 5 minut je povaříme. Poté je osolíme, opepříme, obalíme do plátků s...

Steak Ema s krémovou omáčkou

Steak Ema s krémovou omáčkou

Hovězí maso nakrájíme na čtyři kusy. Osolíme a opepříme ze všech stran a poté opékáme 6 minut z každé stran...

Pikantní jehněčí špízky s česnekem

Pikantní jehněčí špízky s česnekem

Budeme potřebovat 8-12 pevných rozmarýnových snítek. Jehněčí maso nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme....

Cuketové rolky se šunkou, rukolou a sýrem

Cuketové rolky se šunkou, rukolou a sýrem

Cuketu pomocí škrabky nakrájíme na tenké dlouhé proužky. Kolečka šunky si rozložíme vedle sebe a doprostř...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Rozmarýn Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře