Paštika z černých fazolí a pečené hlívy

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

40min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

1410 kalorií
3.0g cukrů
81.0g tuků
68.0g bílkovin


Příprava

(na fotografii vlevo)

čerstvá 1. Fazole namočíme na 12 hodin, pak je uvaříme dle návodu do měkka a scedíme.

2. Troubu předehřejeme na 170 ºC. Hlívu očistíme, nakrájíme na větší kousky, vložíme do pekáčku, posypeme čtyřmi nahrubo nasekanými stroužky česneku, bylinkami, zalijeme olivovým olejem a sójovou omáčkou, promícháme a pečeme v troubě asi 20 minut dozlatova. Ořechy můžeme orestovat na sucho v pánvi. Vše necháme vychladnout.

3. Fazole, hlívu a ořechy vložíme do mixéru, přidáme muškátový květ, sůl, uzenou papriku, mleté chilli a citronovou šťávu, zalijeme asi 100 ml čerstvé vody a rozmixujeme. Část fazolí si můžeme nechat stranou na ozdobení.

4. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou pažitku, utřený stroužek česneku a promícháme.

Recept pochází z Luštěninové kuchařky Petra Klímy, k dostání na webu nakladatelství Smart Press!

Tip k receptu

Na pečivu můžeme ještě posypat dalšími najemno nasekanými ořechy a ozdobit čerstvou zeleninou.

přidejte na:
Smart Press

15. 09. 2019

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
môže to byť užasne chutné

palino 16. 09. 2019, 09:07

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
paštika výborná

Svetlana 19. 09. 2019, 09:36

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chystám sa vyskúšať

majka 20. 09. 2019, 10:50

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept na paštiku

katka16031 18. 10. 2019, 09:53

Přidat komentář