Pečený jehněčí hřbet

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 10min

Celkový čas

1h 25min

Porce


Nutriční hodnoty

232 kalorií
0.0g cukrů
20.0g tuků
11.0g bílkovin


Příprava

Suroviny na marinádu smícháme a potřeme hřbet, který pak obalíme v posekaném rozmarýnu.
Necháme odležet hodinu nebo přes noc v lednici.
Maso v pekáčku vložíme do trouby předehřáté na 200 °C, necháme cca deset minut, dokud se maso nezatáhne.
Pak teplotu snížíme na 170 °C, podlijeme vodou a přiklopíme poklicí. Pečeme hodinu za průběžného polévání výpekem.
Když maso změkne, dopečeme jej bez poklice, aby získalo pěknou barvu.
Vypečenou šťávu smícháme s máslem a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s nádivkou a přelité šťávou.

přidejte na:
palino

15. 10. 2020

Podobné recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář