Pečený jehněčí hřbet
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
1h 10min
Celkový čas
1h 25min
Porce
Nutriční hodnoty
232
kalorií
0.0g
cukrů
20.0g
tuků
11.0g
bílkovin
Příprava
Suroviny na marinádu smícháme a potřeme hřbet, který pak obalíme v posekaném rozmarýnu.
Necháme odležet hodinu nebo přes noc v lednici.
Maso v pekáčku vložíme do trouby předehřáté na 200 °C, necháme cca deset minut, dokud se maso nezatáhne.
Pak teplotu snížíme na 170 °C, podlijeme vodou a přiklopíme poklicí. Pečeme hodinu za průběžného polévání výpekem.
Když maso změkne, dopečeme jej bez poklice, aby získalo pěknou barvu.
Vypečenou šťávu smícháme s máslem a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s nádivkou a přelité šťávou.
15. 10. 2020
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.