Jehněčí hřbet v bylinkové krustě

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

868 kalorií
0.0g cukrů
37.0g tuků
32.0g bílkovin


Příprava

Prvním krokem je výběr kvalitního jehněčího. Zvolíte-li krásný kus hřbetu, ideálně pocházející z malochovu či farmy. určitě nebudete litovat. Křehkost, šťavnatost a lahodnost jehněčího masa si vás získá.

Poté můžete začít připravovat krustu. Vyberte bylinky, ideální jsou petžel, máta a rozmarýn, ale můžete zvolit i jiné, dle své chuti. Nasekejte je a smíchejte se změklým máslem, strouhankou a solí. Dejte do lednice ztuhnout.

Hřbet očistěte od šlach a blan. Opečte naprudko na pánvi aby se krásně zatáhl a můžete vypáct také šlachy a přidat čerstvý tymián a česnek.

Poté hřbet vložte i s pánví do trouby a dopékejte při 180°C. Trvá to asi 10 minut. Poté jej vyndejte, potřete hořčicí a navrch dejte krustu. Zapečte na 200°C.

Jako přílohu můžete servírovat brambory vařené ve slupce, které poté rozmačkáte a necháte zapařit s petrželí a máslem (nešetřete).

Jehněčí vyndejte z trouby, přendejte na talíř, přikryjte alobalem a nechte chvíli odpočívat.
Tuk z pánve odlijte stranou, na pánvi nechte výpek, zalijte ho asi 1 dcl červeného vína a nechte odpařit. Pak přilijte vývar, osolte, opepřete a přeceďte.

Na talíř nandejte orestované brambory, nakrájený jehněčí hřbet a zalijte šťávou.

Dobrou chuť

přidejte na:
Chybí obrázek

20. 05. 2019

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
výborný recept s jahňacinou

30. 05. 2019, 07:53

Chybí obrázek
vyzerá to veľmi chutne

07. 06. 2019, 21:31

Chybí obrázek
super recept

13. 06. 2019, 11:02

Chybí obrázek
chutné jedlo

18. 06. 2019, 10:25

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.