Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Plněná vepřová panenka

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 2h 30min
Nutriční hodnoty
1236 kalorií 0.0g cukrů 37.0g tuků 122.0g bílkovin

Příprava

Vepřovou panenku si podélně nařízneme a rozklepeme. Malinko posolíme a vložíme do ní vaječinkovou směs s hříbky. Pak, pomocí nitě, panenku zamotáme, aby se nám náplň nedostala ven. Dobře utáhneme a necháme si z nitě malinkatý smotek nebo uzlík, aby se nám, po dopečení, našel lépe konec. Naplněné maso pomažeme trochou hořčice a vložíme do zapékací mísy. Podlijeme vodou, přidáme zbytek hříbků a trochu sádla a dáme péci (já nechávám maso zakryté alobalem, ať se hned nepřipálí). Peču při 180 °C asi hodinku. Alobal potom sundáme a necháme opéci do zlatovohněda. Maso vyjmeme a odmotáme nit, která nám držela panenku v celku. Výpek s hříbky přelijeme do hrnce a dochutíme sojovou omáčkou, worcesterem a zahustíme moukou nebo instantní tmavou jíškou.

Bulb Tip k receptu

Do směsi pro náplň můžete klidně při smažení přidat i hrášek nebo cibulku. Panenku pak podle chuti můžete opepřit nebo posypat kmínem.


Přidat na Pinterest
Edita

13. 09. 2009, Recept navštíven: 8146x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept na panenku je vyborný

22. 01. 2017, 13:58

Přidat komentář
Thumb
Tak ten recept vypadá velmi dobře, ale ten servis a uprava na talíři je hrozná. Doporučuji autorům si přečíst postup servírování masa a knedlíků a omáčky. Doufám že budou se mnou souhlasit, že, první dojem je nejsilnější. G.

George. 13. 09. 2009, 10:11

Edita
Georgi, děkuju za kritiku a moc se těším na tvé fotky a recepty, ze kterých se poučím o úpravě pokrmů....

Edita 16. 09. 2009, 08:27

Facebook komentáře