Plněná vepřová panenka
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vepřovou panenku si podélně nařízneme a rozklepeme. Malinko posolíme a vložíme do ní vaječinkovou směs s hříbky. Pak, pomocí nitě, panenku zamotáme, aby se nám náplň nedostala ven. Dobře utáhneme a necháme si z nitě malinkatý smotek nebo uzlík, aby se nám, po dopečení, našel lépe konec. Naplněné maso pomažeme trochou hořčice a vložíme do zapékací mísy. Podlijeme vodou, přidáme zbytek hříbků a trochu sádla a dáme péci (já nechávám maso zakryté alobalem, ať se hned nepřipálí). Peču při 180 °C asi hodinku. Alobal potom sundáme a necháme opéci do zlatovohněda. Maso vyjmeme a odmotáme nit, která nám držela panenku v celku. Výpek s hříbky přelijeme do hrnce a dochutíme sojovou omáčkou, worcesterem a zahustíme moukou nebo instantní tmavou jíškou.
Tip k receptu
Do směsi pro náplň můžete klidně při smažení přidat i hrášek nebo cibulku. Panenku pak podle chuti můžete opepřit nebo posypat kmínem.
Edita13. 09. 2009