Plněná vepřová panenka

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

2h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

1236 kalorií
0.0g cukrů
37.0g tuků
122.0g bílkovin


Příprava

Vepřovou panenku si podélně nařízneme a rozklepeme. Malinko posolíme a vložíme do ní vaječinkovou směs s hříbky. Pak, pomocí nitě, panenku zamotáme, aby se nám náplň nedostala ven. Dobře utáhneme a necháme si z nitě malinkatý smotek nebo uzlík, aby se nám, po dopečení, našel lépe konec. Naplněné maso pomažeme trochou hořčice a vložíme do zapékací mísy. Podlijeme vodou, přidáme zbytek hříbků a trochu sádla a dáme péci (já nechávám maso zakryté alobalem, ať se hned nepřipálí). Peču při 180 °C asi hodinku. Alobal potom sundáme a necháme opéci do zlatovohněda. Maso vyjmeme a odmotáme nit, která nám držela panenku v celku. Výpek s hříbky přelijeme do hrnce a dochutíme sojovou omáčkou, worcesterem a zahustíme moukou nebo instantní tmavou jíškou.

Tip k receptu

Do směsi pro náplň můžete klidně při smažení přidat i hrášek nebo cibulku. Panenku pak podle chuti můžete opepřit nebo posypat kmínem.

přidejte na:
Edita

13. 09. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept na panenku je vyborný

hanka 22. 01. 2017, 13:58

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
plnená panenka veľmi dobrá

Svetlana 22. 06. 2018, 19:24

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborný recept

katka16031 10. 01. 2019, 19:08

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
mne velmi tento recept nesedí

majka 10. 11. 2019, 20:55

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Tak ten recept vypadá velmi dobře, ale ten servis a uprava na talíři je hrozná. Doporučuji autorům si přečíst postup servírování masa a knedlíků a omáčky. Doufám že budou se mnou souhlasit, že, první dojem je nejsilnější. G.

George. 13. 09. 2009, 10:11

Chybějící obrázek
Georgi, děkuju za kritiku a moc se těším na tvé fotky a recepty, ze kterých se poučím o úpravě pokrmů....

Edita 16. 09. 2009, 08:27

Chybějící obrázek
Neumíte koupit čtyři žampióny a udělat máslovou jíšku. Plnit panenku míchanými vejci je šílené. O servise nemluvě. A houskový knedlík? To je jako krupicová kaše s kečupem. Dneska vaří prostě každý .....

Tomáš 27. 01. 2019, 16:44

Chybějící obrázek
Každý máme prostě svůj názor. Tohle uvařit doma tak mě rodina honí sekyrou až do Votic.

Tomáš 27. 01. 2019, 16:46