Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pepř

Pepř

Další názvy

Pepřovník černý, pepřovník obecný, černé koření

Použití v kuchyni

Pro černý pepř se sbírají plody těsně před uzráním a nechávají se usušit na slunci. Bílý pepř se naopak získává tak, že se bobule pepřovníku nechávají uzrát na slunci a pak se namáčejí, aby se oddělila slupka od bílého semene. A nakonec zelený pepř se získává nakládáním nezralých bobulí do octa nebo jiného kyselého nálevu. Čerstvě mletý pepř se hodí skoro do všech jídel. Bílý pepř se používá do bílých omáček, nákypů a dokonce i do bramborové kaše. Všeobecně se říká, že do tmavých jídel by se měl používat pepř černý a do světlých pepř bílý, který by se měl ale přidat až ke konci přípravy. Naproti tomu černý pepř by se měl povařit déle. Pepř zelený se používá k nakládané zelenině a masovým pokrmům a dodává jim delikatesní chuť. Pepř je navíc součástí několika velmi známých směsí koření.

Rady

Mletý pepř ztrácí své aroma velmi rychle, proto je lepší pomlít jej těsně před užitím.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Den předem namočené fazole (nejlépe becoky) uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cib...

Pórkovo-hrášková polévka

Pórkovo-hrášková polévka

Na lžíci másla opečeme nakrájenou jarní cibulku a pórek. Přidáme oloupané brambory nakrájené na kousky a př...

Dračí dech

Dračí dech

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, koření dračí dech a olej. Promíc...

Pomazánka z avokáda

Pomazánka z avokáda

Zralé avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku a vnitřek lžičkou vyškrábeme. Dáme do misky, vidličkou nebo šťouchad...

Pohankové rizoto s hlívou a zeleninou

Pohankové rizoto s hlívou a zeleninou

Mrkev očistíme a předvaříme (na skus). Pohanku propláchneme, zalijeme vodou, přidáme bujón a povaříme asi 5...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Pepř Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
pepř no fuj ale když je nutný

Geny 12. 06. 2016, 19:41

Facebook komentáře