Vánoční kapr v trojobale
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
4576
kalorií
0.0g
cukrů
511.0g
tuků
12.0g
bílkovin
Příprava
Kapra potřeme citronovou šťávou, osolíme a necháme v chladničce odležet. Nachystáme do misek hladkou mouku, do druhé rozšlehané mléko s vejci a do třetí strouhanku. Porce z kapra osušíme a obalíme v mouce, vejcích a strouhance, poté znovu v mouce a vejcích a naposledy zlehka ve strouhance.
Obalené porce neukládáme na sebe, aby porce kapra neprovlhly, ale vedle sebe. V hlubší pánvi rozpálíme olej, kapra pomalu smažíme po obou stranách, dokud nezíská zlatavou barvu.
Při servírování můžeme jednotlivé smažené řízky z kapra mírně potřít rozpuštěným máslem a ozdobit kolečkem citrónu.
Gabriela20. 11. 2020
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.