Vánoční kapr v trojobale

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

4576 kalorií
0.0g cukrů
511.0g tuků
12.0g bílkovin


Příprava

Kapra potřeme citronovou šťávou, osolíme a necháme v chladničce odležet. Nachystáme do misek hladkou mouku, do druhé rozšlehané mléko s vejci a do třetí strouhanku. Porce z kapra osušíme a obalíme v mouce, vejcích a strouhance, poté znovu v mouce a vejcích a naposledy zlehka ve strouhance.

Obalené porce neukládáme na sebe, aby porce kapra neprovlhly, ale vedle sebe. V hlubší pánvi rozpálíme olej, kapra pomalu smažíme po obou stranách, dokud nezíská zlatavou barvu.

Při servírování můžeme jednotlivé smažené řízky z kapra mírně potřít rozpuštěným máslem a ozdobit kolečkem citrónu.

přidejte na:
Gabriela

20. 11. 2020

Další recepty


Přidat recenzi