Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kapr

Kapr

Přidat na Pinterest
Sladkovodní ryba. Původem z Evropy. Tělo protáhlé, neozubená ústa. Hmotnost se může vyšplhat až ke 20kg a délka až ke 100cm. V České republice je tradičním vánočním pokrmem, ale dopřát si jej můžeme samozřejmě i přes rok. Maso jemné a lahodné chuti se dá upravovat na několik vynikajících způsobů. Maso je kvalitní, jedinou nevýhodou je přítomnost velkého množství malých kostí, jejichž počet se směrem k ocasní ploutvi zvyšuje. Nejoblíbenějším receptem je kapr smažený, podávaný s bramborem či salátem. Ale fantazii se meze nekladou a tak se na našem stole může objevit i marinované maso kapra nebo kapr obalený v nasekaných oříšcích. Ať už upravíme maso jakkoliv, bude pochoutkou.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Kapří hranolky s česnekem

Kapří hranolky s česnekem

Vejce smícháme s utřeným česnekem a libečkem. Kapra nakrájíme na proužky, osolíme a opepříme je. Naložíme...

Kapr na bylinkách z grilu

Kapr na bylinkách z grilu

Olivový olej smícháme s nasekanými bylinkami. Kapra s kůží zbaveného šupin naložíme do tohoto nálevu na 3...

Pacovský kapr

Pacovský kapr

Kapra osolíme, opepříme a okmínujeme dle chuti. Dáme ho do pekáčku, přidáme houby, máslo a pár cherry raj...

Kapr smažený ve vinném těstíčku

Kapr smažený ve vinném těstíčku

Bílé víno rozšleháme s vejci, lžičkou oleje, a špetkou soli. Přidáme hladkou mouku a vypracujeme těstíčko. ...

Kapr pečený po třeboňsku

Kapr pečený po třeboňsku

Připravíme si filety z kapra, porce pečlivě osušíme papírovou utěrkou, potřeme je solí utřenou s česnekem, ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Kapr Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře