Jednoduchý banánový dezert na pánvičce
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
1. Vezmeme si pánev a na ohni rozpustíme máslo, přidáme do něj lžíci cukru (1/4 hrnku cukru si ponecháme na jindy) a opékáme společně dokud nám cukr nezhnědne - nezkrystalizuje. Poté odstavíme. Jakmile trochu hmota vychladne, naložíme do ní oloupané a podélně rozpůlené banány.
2. Do mísy smícháme vejce, špetku soli, cukr, mléko a zbytek ingrediencí. U mouky a kakaa doporučuji je přesít přes síto, aby se nám v těstě nedělaly hrudky. Ocet se dává až na konec.
3. Když máme všechny tyto ingredience pořádně smíchané do jednoho těsta, vylijeme jej na pánev s banány a cukrem, tak aby bylo všechno pokryté. Dáme je na oheň, přikryjeme pokličkou a necháme tak 20 minut. Jakmile je těsto nafouknuté a hezky propečené, obrátíme ho vzhůru nohama a necháme jej ještě chvíli propéct pod pokličkou cca 2 minuty. Odstavíme a necháme vychladnout. Pak už můžeme servírovat.
12. 03. 2023