Slepičí vejce

Mají oválný tvar, barva je světle hnědá nebo bílá, obsahuje mnoho důležitých látek. Až na vitamín C jsou v něm obsaženy všechny vitamíny, ale i minerály jako je železo, fosfor a draslík. Přílišná konzumace může zvyšovat hladinu cholesterolu v krvi, ale určitě by slepičí vajíčka měla mít místo v naší kuchyni. Můžeme je konzumovat uvařená, poté výborně chutnají s pečivem, jsou ozdobou zeleninových mís, dají se upravovat do podoby vaječiny, volského oka, neobejdeme se bez nich při smažení, pečení moučníků, buchet a koláčů, výborně chutnají rozšlehaná v polévce. Pozor si dávejme na čerstvost – zkažená vejce zapáchají a mohou negativně ovlivnit náš zdravotní stav. Skladujeme je vždy v chladu a ne příliš dlouho.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář