Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Slepičí vejce

Slepičí vejce

Přidat na Pinterest
Mají oválný tvar, barva je světle hnědá nebo bílá, obsahuje mnoho důležitých látek. Až na vitamín C jsou v něm obsaženy všechny vitamíny, ale i minerály jako je železo, fosfor a draslík. Přílišná konzumace může zvyšovat hladinu cholesterolu v krvi, ale určitě by slepičí vajíčka měla mít místo v naší kuchyni. Můžeme je konzumovat uvařená, poté výborně chutnají s pečivem, jsou ozdobou zeleninových mís, dají se upravovat do podoby vaječiny, volského oka, neobejdeme se bez nich při smažení, pečení moučníků, buchet a koláčů, výborně chutnají rozšlehaná v polévce. Pozor si dávejme na čerstvost – zkažená vejce zapáchají a mohou negativně ovlivnit náš zdravotní stav. Skladujeme je vždy v chladu a ne příliš dlouho.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Hráškovo-parmazánové suflé

Hráškovo-parmazánové suflé

Formičky na suflé nebo na muffiny vymažeme. Pórek nakrájíme na kolečka a 5 minut ho dusíme na olivovém ol...

Rozmarýnová foccaccia se špenátovým burgerem

Rozmarýnová foccaccia se špenátovým burgerem

PŘIPRAVÍME SI FOCCACCIU: Vodu smícháme s droždím a nasekaným rozmarýnem a poté postupně přidáváme mouku. Ne...

Muffiny z listového těsta se špenátem a slaninou

Muffiny z listového těsta se špenátem a slaninou

Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a smažíme je na oleji doměkka. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a...

Sýrový salát s vejci a paprikou

Sýrový salát s vejci a paprikou

Vejce uvaříme natvrdo a poté nakrájíme na kostičky. Papriku nakrájíme na kostičky a smícháme se sýrem Cott...

Bramborovo-slaninový quiche

Bramborovo-slaninový quiche

Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku. Poté přidáme studené mléko a ve...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Slepičí vejce Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře