Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kakao

Kakao

Přidat na Pinterest
Označení pro prášek získaný z plodů kakaovníku. Původem z Jižní Ameriky. Samotný prášek má velice výraznou hořkou chuť, je hlavní ingrediencí pro výrobu čokolády. Obsahuje 23% tuku a 5% cukru, proto je nutné prášek doslazovat a také kofein a ostatní látky, které působí na náš organismus povzbudivě. Jsou to minerály, vitamíny, antioxidanty. Je zdrojem hořčíku, který náš organismus potřebuje. Kakao je přírodním pomocníkem proti stresu, navozuje pocity štěstí a uvolnění. Stejně tak ale může kakao působit jako alergen. Využíváme jej k přípravě teplých mléčných nápojů, při pečení cukroví, moučníků, zdobení dezertů.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Rychlá buchta s jablky a ořechy

Rychlá buchta s jablky a ořechy

Do mísy dáme 4 vejce a cukr a rozšleháme. Přidáme mouku, skořici, kakao, prášek do pečiva a olej. Důkladně ...

Lanýžové kuličky

Lanýžové kuličky

Hořkou čokoládu nalámeme a rozehřejeme ji na vodní lázni se smetanou. Přidáme máslo, kakao i koňak , a tuto...

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

80 g čokolády nakrájíme na menší kousky. Zbylou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Změklé máslo utřeme s...

Kávové řezy

Kávové řezy

Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, přidáme mleté mandle, kakao a mletou kávu. Pečeme 30 minut na 180 °C. ...

Úlky polité čokoládou

Úlky polité čokoládou

Piškoty a ořechy umeleme najemno a smícháme je s cukrem a kakaem (pro tmavší barvu do kakaa přidáme před vm...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Kakao Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře