Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Zvěřina

Srnčí po burgundsku

Srnčí po burgundsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kousek pórku, 1 ks bobkového listu, 2 ks tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 kousky petrželové natě, 600 g srnčího masa, 100 g mrkve, 125 g uzeného špeku, 50 ml olivového oleje, 100 g šalotky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 400 ml červeného vína, 4 stroužky česneku, 1 l hovězího vývaru, 1 lžíce cukru krupice, 20 g másla, 150 g žampionů

Jeden list pórku, bobkový list, dvě snítky tymiánu a dvě snítky petrželky svážeme nití - připravili jsem si tak bouquet garni. Maso nakrájíme na kostky o hraně 4 cm. Mrkev a slaninu nakrájíme na malé kostičky, šalotku nahrubo. Do velkého hrn...

Šípková omáčka

Šípková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g anglické slaniny, 2 cibule, 1 kg kančího masa na guláš, 2 mrkve, 1 kořenová petržel, 1/2 celeru, 2 rajčata, 2 lžičky skořice, 8 kuliček jalovce, 10 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžička majoránky, 30 g cukru krupice, 50 g švestkových povidel, 200 ml šípkového pyré, 300 ml červeného vína, 1,5 l zeleninového vývaru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 citrón

Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a společně je opékáme v hrnci. Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran. Poté ho dáme stranou. Ke slanině přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky, koření a cukr. Necháme zkaramelizovat. Poté při...

Králík na špeku

Králík na špeku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 Králík domácí, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 150 g anglické slaniny, 3 ks šalotky, 50 g másla, 4 stroužky česneku, 2 lžíce kmínu

Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a prošpikujeme slaninou. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a opečeme se šalotkami nakrájenými na proužky na oleji. Dáme do pekáčku. Na to položíme králíka, přidáme máslo a celé stroužky česneku. Posypeme k...

Vepřová panenka plněná špenátem

Vepřová panenka plněná špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové panenky, 0,5 kg špenátu, špetka soli, špetka pepře bílého

Vezmeme si špenát, opláchneme ho a dáme si vařit vodu, až se bude voda vařit, vložíme asi na 15 vteřin špenát spařit. Poté si vezmeme sítko, scedíme špenát a vložíme do nádoby plné studené vody a ledu, aby se nám neztratila barva. Poté si vezmeme ...

Ragú z divočáka se slaninovým knedlíkem

Ragú z divočáka se slaninovým knedlíkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kýty z divočáka, 250 g cibule, 200 ml červeného vína, 150 ml oleje, 50 ml oleje z vlašských ořechů, 10 g jalovce, sůl dle potřeby, 20 g cukru, kardamon, celá skořice, 150 g zmražených brusinek, čerstvý tymián, 100 g šípkové marmelády, Slaninové knedlíky: 200 g slaniny, 300 g hrubé mouky, 200 ml mléka, 250 g bílého pečiva, 100 g cibule, 30 g nasekané petržele, 30 g másla, 2 vejce, sůl, pepř, lískový oříšek

Očistěte maso z divočáka a nakrájejte na kostky. Zahřejte hrnec a přilijte slunečnicový a ořechový olej. Restujte maso, dokud nebude tmavé, pak jej vyjměte. Přidejte do hrnce nakrájenou cibuli s kořením a restujte dozlatova. Pak cibuli zalijte čer...

Srnčí mleté bifteky

Srnčí mleté bifteky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g srnčího masa, troška celého pepře, troška jalovce, troška nového koření, troška bobkového listu, špetka soli, 2 vejce, 300 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje

Srnčí maso umeleme. Koření jako jalovec, nové koření, celý pepř a bobkový list, rozdrtíme v hmoždíři. Maso osolíme a okořeníme rozdrcenou směsí koření a přimícháme vejce. Utvoříme placičky a prudce je opečeme na oleji. Potom je vložíme do vymaštěn...

Srnčí bifteky

Srnčí bifteky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g srnčí kýty, 2 banány, 1 pomeranč, troška citronové šťávy, špetka pepře, špetka soli, 3 lžíce slunečnicového oleje

Srnčí kýtu odblaníme a nakrájíme na větší plátky. Pokapeme ji citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme přes noc marinovat v chladničce. Na pánvi druhý den rozehřejeme olej a opečeme z obou stran. Ve výpeku z pánve osmažíme na...

Zbojnická jehněčí pečeně

Zbojnická jehněčí pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 kg jehněčího masa, 150 g uzeného masa, 300 g mražené zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice), 300 g rýže, 1 lžíce Vegety, špetka mletého pepře, špetka soli, 1 lžíce plnotučné hořčice

Hrnec naplníme vypranou rýží, zalijeme asi 1/2 litrem vody, osolíme. Maso nejlépe z jehněčího hřbetu nebo plece nakrájíme na kousky, potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. Položíme do rýže, přikryjeme poklicí a pečeme přikryté v horké troubě asi 1 h...

Jehněčí ragů

Jehněčí ragů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jehněčí kýty, 200 g vepřových nebo telecích jater, 4 rajčata, 2 cibule, 1 mrkev, 1 cuketa, 100 g celeru, 2 dcl červeného vína, 1 dcl slunečnicového oleje, 1 lžíce medu, 1 lžíce škrobové moučky, 2 listy bobkového listu

Maso i játra nakrájíme na dlouhé nudle a promícháme se škrobem. V pánvi rozehřejeme olej, vsypeme zeleninu krájenou na delší kousky v pořadí od nejtvrdší po nejměkčí - mrkev, celer, cibule, rajčata. Zeleninu vyjmeme na mřížku a do tuku vložíme nud...

Srnčí medailonky s hruškami

Srnčí medailonky s hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrušky, 600 g srnčí kýty nebo panenky, 100 ml bílého vína, 1 bobkový list, 1 citrón, 2 hřebíčky, 1 lžíce cukru krupice, 4 lžíce brusinkového kompotu, 1 lžička soli, 100 ml smetany, 100 ml červeného vína, 2 lžíce rostlinného oleje, 100 g hub, špetka pepře

Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jadřinců a dáme do kastrůlku. Zalijeme bílým vínem a 300 ml vody. Přidáme hřebíček s bobkovým listem, citronovou šťávu a cukr. Uvedeme do varu, poté zmírníme oheň a uvaříme doměkka. Vyjmeme a ponoříme do studené...

Kančí na brusinkách a červeném víně

Kančí na brusinkách a červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g kančí kýty, sůl, pepř, 2 kousky bobkového listu, 4 kuličky nového koření, lžička tymiánu , worcesterská omáčka, 1 větší cibule, 200 - 250 ml červeného vína, 2-3 lžíce brusinkového kompotu, rostlinný olej

Maso rozkrájíme na menší plátky, lehounce naklepeme, nejlépe klouby rukou, opepříme a pokapeme worcestrovou omáčkou. Necháme odležet v chladu. Odleželé maso vložíme na rozehřátý olej, přidáme cibuli nakrájenou na proužky a maso z obou stran or...

Pečená bažantí stehýnka na divoko

Pečená bažantí stehýnka na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 bažantích stehýnek, 1 dcl olivového oleje, 1 větší cibule, 6-8 stroužků česneku, 6 bobkových listů, 10 kuliček pepře celého, 8 kuliček nového koření, 5 jalovcových kuliček , 1 lžíce soli - dle chuti a potřeby, 8 dkg anglické slaniny, 2 mrkve, 2 plátky bulvového celeru, 1 kořen kořenové petržele

Bažantí stehýnka pečlivě odblaníme a zbavíme nežádoucích kousků popř. tuku a zbytků opeření. Omyjeme, naskládáme do mísy, osolíme, zalijeme olivovým olejem, cibuli nakrájíme na kostičky či kroužky a dáme do pekáče, kam přidáme i pokrájený česnek...

Sekaná pečínka ze zajíce

Sekaná pečínka ze zajíce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na uvaření: Přední část zajíce, játra a srdce, 1 větší cibule, 4-6 kuliček pepře a nového koření, špetka tymiánu, 2-3 bobkové listy, 20 g soli, 1000 ml vody, Dále: 800 g vepřového masa, 2-3 housky namočené ve víně, 1 velká cibule, sůl a pepř podle chuti, 2-3 stroužky česneku, troška majoránky a zázvoru, 3 vejce, 100 g slaniny pokrájené na kostičky, 50 g slaniny v plátcích, 80 g másla, 3-4 lžíce strouhanky na obalení sekané

Zvyčajne pripravujeme fašírku z prednej časti zajaca, ale ak je zajac malý, môžeme ju pripraviť z celého. Mäso teda dôkladne umyjeme, rozdelíme na časti, dáme variť do hrnca spolu s pokrájanou cibuľou, koreninami a soľou. Uvarené mäso oberieme z k...

Srnčí plíce a srdce na smetaně

Srnčí plíce a srdce na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 srnčí plíce a srdce, 1 velká cibule, 100 g sádla, sůl a kmín podle potřeby, 300 ml sladké smetany, 4 zarovnané lžíce hladké mouky, Vývar: 1000 ml vody, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 4 kuličky jalovce, 2 větvičky tymiánu, 2-3 bobkové listy, pár kapek octa

Srnčie pľúcka a srdce dôkladne opláchneme. Zo srdca stiahneme pevný blanitý obal, rozrežeme ho a dôkladne vyumývame. Pľúcka aj srdce pokrájame na drobnejšie kúsky. Na tuku speníme cibuľu, pridáme pokrájané vnútornosti, posolíme, posypeme rascou a ...

Přírodní pečená kýta z divočáka

Přírodní pečená kýta z divočáka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g kýty z mladého kance, 100 g uzené slaniny, 1 větší mrkev, 1/2 kořenu bulvového celeru, 6 stroužků česneku, 5 malých cibulek, 80 g másla, 8 kuliček pepře, 8 kuliček nového koření, sůl podle chuti, 250 ml bílého vína, 1-2 bobkové listy

Stehno z mladého diviaka očistíme a dôkladne oplachneme. Prešpikujeme ho striedavo pásikmi slaniny, cesnaku, mrkvy, zeleru a polovicami malých cibuliek. Potom ho posolíme, dáme na maslo a slaninu piecť spolu s čiernym korením, novým korením, bobko...

Srnčí játra

Srnčí játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g slaniny, 2-3 stroužky česneku, 1 větší cibule, 60 g vepřoveho sádla, 1-2 lžíce hladké mouky, 50 ml červeného vína, sůl a pepř podle chuti, 200 ml mléka, 600 g srnčích jater

Pečeň opláchneme, odblaníme a ponoríme na 60 minut do mlieka. Potom ju vyberieme, opláchneme, pokrájame na plátky, prešpikujeme slaninou a potrieme cesnakom. Dáme ju dusiť na do ružova opraženú cibuľku. Mäkkú pečeň vyberieme, šťavu zahustíme trošk...

Sváteční polévka z bažanta

Sváteční polévka z bažanta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 1 cibule, 1 menší kořen bulvového celeru, 1 kořenová petržel, 1 středně velká kapusta, 6 kuličkek pepře, sůl podle chuti, 1500 ml masového vývaru, 1 lžička čerstvě posekané petrželové natě, 70 g slaniny

Očisteného a vypitvaného bažanta zvnútra dôkladne umyjeme a zvrchu posolíme. Opláchnutý kel rozkrájame asi na 8 dielikov a sparíme vodou. Do kastróla dáme tenké plátky slaniny, prisypeme cibuľu a koreňovú zeleninu, pokrájanú na kolieska, pridáme č...

Pečená kančí kýta s hořčicí

Pečená kančí kýta s hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g kančí kýty, 250 ml vody, 100 ml octa, 1 větší mrkev, 1 kořenová petržel, 1/2 kořenu bulvového celeru, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček jalovce, 2 bobkové listy, 150 g uzené slaniny, 200 ml červeného vína, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl podle potřeby, 1 lžíce zelené petrželové natě

Diviačie stehno umyjeme a vložíme na 3 - 4 dni do predom uvareného a ochladeného pácu, ktorý pripravíme z vody, octu, mrkvy, petržlenu, zeleru, soli a korenín, ktoré pokrájame a varíme asi 45 minút. Pred prípravou mäso osušíme a opražíme na na roz...

Srnčí řízky na žampiónech

Srnčí řízky na žampiónech

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g srnčí kýty, 50 g uzené slaniny, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kečupu, 100 g žampiónů, 30 g másla, 4 plátky veky, PŘILOHA: 500 g brambor, 4 lžíce brusinek, pepř a sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje

Srnčie rezne prešpikujeme údenou slaninou, posolíme, okoreníme mletým korením, pomúčime a na rozohriatom oleji rýchlo opečieme. Opečené rezne vyberieme a na výpeku a masle opražime pokrájané žampiňóny. Pridáme kečup, trochu múky, podlejeme vodou...

Pikantní srnčí gulášek

Pikantní srnčí gulášek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g srnčího masa, 3 cibule, 1 lžička mleté papriky , 1 lžička gulášového koření, 1/2 lžička kmínu, 1 lžička soli /dle potřeby/, 1 kostka masoxu, 5 lžic rostlinného oleje, 1/2 lžičky chilli koření, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky Vegety, 1 lžička Zvěřinového koření "Divočina", 6 stroužku česneku, 1 lžička majoránky, 3 dcl sklenička leča bez šťávy, 2 dcl ostrého kečupu, 10 kuliček černého pepře, 5-6 brambor nakrájených na osminky

Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme, odložíme z ohně, přimícháme mletou papriku, vrátíme na plotnu, přidáme maso, promícháme a opražíme. Přikryjeme pokličkou a dusíme za občasného podlévání téměř doměkka. K masu přidáme všechny kořenin...

Zámecké srnčí medailonky

Zámecké srnčí medailonky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg srnčí kýty, trošku soli, trošku pepře, 1 hrneček hladké mouky, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 2 lžíce másla, 300 g čerstvých hub /žampiony/, 100-150 ml sladké smetany, pár kapek citronové šťávy

Maso opláchneme, odblaníme a nakrájíme na menší medailonky. Jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Olej rozpálíme a medailonky po obou stranách zprudka opečeme. Poté je vyjmeme, ve výpeku opražíme nakrájenou cibuli, přidáme i más...

Dančí stehno na červeném víně

Dančí stehno na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g dančí kýty, 150 g kořenové zeleniny, 2 cibule, 100 g dobře vyuzené slaniny, 50 ml olivového oleje, 100 ml červeného vína, sůl, cukr, mletý pepř podle potřeby, 2 bobkové listy, 100 ml červeného vína, 1 citrón, 2 lžíce rajčatového protlaku, 6-8 kuliček jalovce, 4-5 lžic brusinkového kompotu

Vykostené stehno z Daniela odblaníme, prešpikujeme pásikmi údenej slaniny, osolíme a okoreníme. Obviažeme ho pevnou niťou, aby si počas prípravy zachovalo tvar a dalo sa pokrájať na plátky. Na olejí jemne opražíme kolieska cibule, na malé kúsky po...

Divoká kačena na tyrolský způsob

Divoká kačena na tyrolský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 1500 g kachny divoké, 50 g másla, 100 g sádla z kachny, cca 1200 g jablek, 600 g kořenové zeleniny, 50 g rybízového džemu, 1 lžíce cukru, 30 g hladké mouky, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 2 bobkové listy, 2 menší cibule, 300 ml červeného vína, sůl podle potřeby, špetka rozmarýnu

Očistenú kačicu vypitveme, jemné chĺpky opálime, umyjeme ju, osolíme z vonku aj znútra, naplníme očistenými, umytými jabĺčkami. Na másle opražíme očistenú koreňovú zeleninu pokrájanú na kolieska, pridáme koreniny, zalejeme vriacou vodou, vložíme ...

Plněný pečený bažant

Plněný pečený bažant

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 150 g uzené slaniny, sůl podle potřeby, NÁPLŇ: 2 housky, 4 lžíce mléka, 50 ml bílého vína, 50 g sádla, 1 menší cibule, 1 játra a srdíčko z bažanta, troška mletého pepře, troška majoránky, 2 sardelky, 2 vejce, strouhanka podle potřeby, troška soli, troška tymiánu

Odležaného, očisteného a vypitvaného bažanta umyjeme a posolíme znútra i zvonku. Naplníme pripravenou plnkou, zašijeme a dáme na pekáč. Zvrchu poobkladáme slaninou pokrájanou na tenké plátky, podlejeme horúcou vodou a v rúre pečieme. Polievame vl...

Zajíc na smetaně a víně

Zajíc na smetaně a víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g stehen a hřbetu z králíka, 150 g uzené slaniny, 50 ml olivového oleje, 100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 200 ml zakysané smetany, 30 g hladké mouky, troška pepře, 1 bobkový list, troška tymiánu , 100 ml bílého vína, 1 lžíce citronové šťávy, sůl podle potřeby

Zadnú časť odležaného a očisteného zajaca prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, na oleji opražíme pokrájanú a očistenú koreňovú zeleninu a cibuľu. Pridáme zajaca, soľ, mleté korenie a bobkový list. Za podlievania vodou upečieme v rúre. Mäkké mäso ...

stránka: