Pikantní srnčí gulášek
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 30min
Celkový čas
2h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
5184
kalorií
40.0g
cukrů
77.0g
tuků
119.0g
bílkovin
Příprava
Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme, odložíme z ohně, přimícháme mletou papriku, vrátíme na plotnu, přidáme maso, promícháme a opražíme. Přikryjeme pokličkou a dusíme za občasného podlévání téměř doměkka. K masu přidáme všechny kořeniny kromě majoránu, brambory, prolisovaný česnek, vodu a lečo. Když je všechno uvařené doměkka, přidáme kečup a vybereme 10 brambor. Prolisujeme je a vrátíme do guláše. Krátce povaříme a odstavíme. Pak přidáme majoránku a dle potřeby dochutíme.
Tip k receptu
Guláš mužete udělat i nepikantní, místo pálivého kečupu dáte sladký a chilli vynecháte.
uschi312. 03. 2011
Ingredience
- 5-6 brambor nakrájených na osminky
- 600 g srnčího masa
- 3 dcl sklenička leča bez šťávy
- 2 dcl ostrého kečupu
- 5 lžic rostlinného oleje
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička gulášového koření
- 1/2 lžička kmínu
- 1 lžička soli /dle potřeby/
- 1/2 lžičky chilli koření
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky Vegety
- 1 lžička Zvěřinového koření "Divočina"
- 1 lžička majoránky
- 1 kostka masoxu
- 10 kuliček černého pepře
- 3 cibule
- 6 stroužku česneku
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.