Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Lečo

Zeleninová směs, původem z Maďarska. Vyrábí se hlavně z papriky, rajčat, cibule. Přidáním pálivé papriky získává na pikantnosti. Směs lze koupit již hotovou, zavařenou ve sklenicích, ale může se stát, že u takto kupovaných nalezneme více jedné složky směsi na úkor druhé. V tomto případě si můžeme lečo vyrobit i sami doma. Finální úprava se liší podle tradic dané kuchyně i chuti strávníků. Někdo do hotového leča přidává osmahnutou, na kolečka nakrájenou uzeninu, někdo vmíchá vejce, dětem chutná velmi sladká varianta s přidaným nepálivým kečupem. Podáváme s chlebem. Můžeme ale také vyzkoušet lečo jako netradiční ingredienci např. při přípravě pečeného kuřecího masa.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Slezský guláš

Slezský guláš

Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní maso nakrájené na nudličky, osolíme jej, opepřím...

Bramborová pizza

Bramborová pizza

Z mléka, cukru a droždí připravte kvásek. Uvařené brambory oloupejte a najemno nastrouhejte. Přidejte sůl, ...

Zapečená kuřecí prsa s lečem a nivou

Zapečená kuřecí prsa s lečem a nivou

Kuřecí nebo krůtí prsa omyjeme a lehce naklepeme. Poté je narychlo a naprudko orestujeme na pánvi. Do zapék...

TATRANSKÝ PLÁTEK

TATRANSKÝ PLÁTEK

Maso naklepeme, osolíme a opepříme dle chuti. Do pekáče dáme plátky slaniny, na každý kousek slaniny položí...

Slezské vepřové na pivu

Slezské vepřové na pivu

Maso nakrájíme na nudličky. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme maso, osolíme, opepřím...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Lečo Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře