Bramborová pizza
Obtížnost
Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření
45min
Celkový čas
2h 45min
Porce
Nutriční hodnoty
1924
kalorií
8.0g
cukrů
29.0g
tuků
73.0g
bílkovin
Příprava
Z mléka, cukru a droždí připravte kvásek. Uvařené brambory oloupejte a najemno nastrouhejte. Přidejte sůl, prosetou mouku, vykynutý kvásek a vejce a vypracujte hladké těsto. Zakryjte ho čistou utěrkou a nechte asi 40 minut kynout. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Zpěňte ji na oleji nebo na sádle, přidejte na kostičky pokrájenou uzeninu a opečte. Nechte vychladnout. Dvě koláčové formy vymažte a vysypte strouhankou. Rozetřete na něj těsto a nechte asi 20 minut kynout. Potom ho potřete kečupem, poklaďte okapaným kečupem, na ně rozprostřete uzeninovou směs a posypte oreganem. Vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pizzu pečte asi 45 minut. V závěru pečení povrch posypte nastrouhaným sýrem. Podáváme teplé nebo studené.
70041321. 11. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.