Bramborová pizza s rajčaty
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Brambory opereme a pod pokličkou vaříme v osolené vodě
asi 25 minut. Slijeme je, necháme odpařit, oloupeme a ještě horké prolisujeme lisem na brambory. Necháme je vychladnout.
Předehřejeme troubu.
Vymažeme formu. Bramborovou hmotu ochutíme solí a pepřem. Přidáme mouku a uhněteme těsto. Rozložíme jej do formy a vytvoříme malé okraje. Těsto několikrát napíchneme vidličkou a pečeme v troubě při 200 °C asi 15 minut.
Očistíme pórek a odstraníme zelené části
Podélně jej rozřízneme, opatrně opereme a nakrájíme na jemné kroužky. Oloupeme česnek a nadrobno ho nasekáme. Rozpálíme olej a oboje dusíme 10 minut při slabé teplotě.
Rajčata omyjeme, odstraníme stopky a rozpůlíme
Vyjmeme vnitřek a přidáme ho k pórku. Dužinu nakrájíme na kostičky. Olivy nakrájíme na proužky. Tymián opereme, otřepáním osušíme a lístky nasekáme. Bazalku také nadrobno nakrájíme.
Směs s pórkem, kostičky, rajčata a proužky oliv rozložíme na pizzu
Ochutíme solí a pepřem a posypeme tymiánem, bazalkou a oreganem. Ovčí sýr rozdrobíme a nasypeme na pizzu. Pečeme v teplé troubě při 200 °C asi 15 minut.
13. 06. 2010