Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bramborová pizza s rajčaty

Bramborová pizza s rajčaty

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 10min
Nutriční hodnoty
1274 kalorií 9.0g cukrů 40.0g tuků 47.0g bílkovin

Příprava

Brambory opereme a pod pokličkou vaříme v osolené vodě
asi 25 minut. Slijeme je, necháme odpařit, oloupeme a ještě horké prolisujeme lisem na brambory. Necháme je vychladnout.
Předehřejeme troubu.
Vymažeme formu. Bramborovou hmotu ochutíme solí a pepřem. Přidáme mouku a uhněteme těsto. Rozložíme jej do formy a vytvoříme malé okraje. Těsto několikrát napíchneme vidličkou a pečeme v troubě při 200 °C asi 15 minut.
Očistíme pórek a odstraníme zelené části
Podélně jej rozřízneme, opatrně opereme a nakrájíme na jemné kroužky. Oloupeme česnek a nadrobno ho nasekáme. Rozpálíme olej a oboje dusíme 10 minut při slabé teplotě.
Rajčata omyjeme, odstraníme stopky a rozpůlíme
Vyjmeme vnitřek a přidáme ho k pórku. Dužinu nakrájíme na kostičky. Olivy nakrájíme na proužky. Tymián opereme, otřepáním osušíme a lístky nasekáme. Bazalku také nadrobno nakrájíme.
Směs s pórkem, kostičky, rajčata a proužky oliv rozložíme na pizzu
Ochutíme solí a pepřem a posypeme tymiánem, bazalkou a oreganem. Ovčí sýr rozdrobíme a nasypeme na pizzu. Pečeme v teplé troubě při 200 °C asi 15 minut.


Jana Králová

13. 06. 2010, Recept navštíven: 2607x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Ondra Kirpal
Bramboráková pizza dá se tato kombinace nazívat pizza???? plněná kapsa atd je lepší přirovnání!!podle myho se udělá pořadný kvalitní bramborový těsto!!!a potom se začne zdobit rajčatový protlakem atd ale bramborák bez oleje stojí za prd!!!

Ondra Kirpal 14. 06. 2010, 16:30

Facebook komentáře