Oregano

Další názvy

Dobromysl, červená lebeda, saský balzám, pamajorán

Použití v kuchyni

Oregano má mírně slanou, kořeněně aromatickou chuť, které se využívá hlavně v italské kuchyni na těstoviny, pizzu a jiné pokrmy z rajčat v čerstvém stavu. Oregano je výborným kořením, jež umožňuje strávit tučná a vydatná jídla. Jeho výbornou chuť lze však uplatnit také v pečených masových jídlech, jako je jehněčí, skopové, ryby nebo drůbež. Skvěle se hodí do karbenátků nebo mexického chilli con carne. Ozvláštní také zeleninové saláty či dušené zeleniny. Dobře chutná i v zapečených bramborech nebo v pokrmech se zapečeným sýrem.

Rady

Oregano je velice aromatické a mělo by se přidávat až ke konci vaření. Při jeho dávkování byste měli být obezřetní, protože svou chutí může lehce přehlušit chuť původního pokrmu.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář