Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Oregano

Oregano

Další názvy

Dobromysl, červená lebeda, saský balzám, pamajorán

Použití v kuchyni

Oregano má mírně slanou, kořeněně aromatickou chuť, které se využívá hlavně v italské kuchyni na těstoviny, pizzu a jiné pokrmy z rajčat v čerstvém stavu. Oregano je výborným kořením, jež umožňuje strávit tučná a vydatná jídla. Jeho výbornou chuť lze však uplatnit také v pečených masových jídlech, jako je jehněčí, skopové, ryby nebo drůbež. Skvěle se hodí do karbenátků nebo mexického chilli con carne. Ozvláštní také zeleninové saláty či dušené zeleniny. Dobře chutná i v zapečených bramborech nebo v pokrmech se zapečeným sýrem.

Rady

Oregano je velice aromatické a mělo by se přidávat až ke konci vaření. Při jeho dávkování byste měli být obezřetní, protože svou chutí může lehce přehlušit chuť původního pokrmu.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Den předem namočené fazole (nejlépe becoky) uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cib...

Kreolská omáčka

Kreolská omáčka

Na olivovém oleji zpěníme najemno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme melasu a nastrouhaný celer. Zasypeme b...

Telecí roláda s bylinkami a hráškem

Telecí roláda s bylinkami a hráškem

Telecí maso nařízneme na plát a osolíme a opepříme ho z obou stran. Toastových chléb nakrájíme na kostičk...

Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Těstoviny uvaříme na skus. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Po ch...

Bagety s rajčatovo-sardelovou pastou

Bagety s rajčatovo-sardelovou pastou

Nadrobno nakrájená rajčata smícháme se sardinkami, které jsme rozdrtily vidličkou, s najemno nasekanými byl...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Oregano Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře