Hrášková polévka se špenátovými noky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Cibuli a česnek nasekáme na jemno a orestujeme na trošce oleje. Přisypeme hrášek, promícháme a přilijeme trošku vody tak, aby byly kuličky hrášku ponořené. Přidáme trošku pepře a oregana a vaříme přibližně 7 minut. Odstavíme, osolíme a rozmixujeme na krém.
Po dobu, co se nám polévka vaří, si omyjeme listy špenátu, zbavíme je řapíku a spaříme horkou vodou. Vymačkáme z nich přebytečnou vodu a nasekáme na menší kousky. Do misky rozklepneme vejce, rozšleháme, přidáme sůl, krupici a špenát a pořádně promícháme.
Polévku přivedeme opět k varu a lžičkou tvarujeme noky, které vkládáme do polévky a vaříme přibližně 2 minuty.
Tip k receptu
Místo oregana můžete použít majoránku.
Na oživení také můžete přidat drcené chilli papričky.
Ozdobte dle chuti třeba smetanou a hráškem.
15. 07. 2019