Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Hrášek

Hrášek

Přidat na Pinterest
Luštěnina, plodem jsou lusky, původem ze Středomoří. Konzumací hrachu se do našeho těla dostanou vitaminy skupiny B (thiamin, riboflavin, niacin), obsahuje také fosfor, draslík, minerální látky, proteiny. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi, posiluje naše nervy. Hráškem nazýváme nezralá semena v hrachovém lusku. Uvádí se, že má pozitivní účinky i na růst a kvalitu našich vlasů. V obchodech je k dostání běžne, před přípravou pokrmu je důležité namáčení. Využití v kuchyni je hojné, připravují se z něj polévky, kaše, přílohy k masu i saláty. Můžeme jej přidat do rizota. Oblíbeným receptem je dušená mrkev s hráškem.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Pórkovo-hrášková polévka

Pórkovo-hrášková polévka

Na lžíci másla opečeme nakrájenou jarní cibulku a pórek. Přidáme oloupané brambory nakrájené na kousky a př...

Vepřové kotlety na tymiánu s hráškem

Vepřové kotlety na tymiánu s hráškem

Kotlety omyjeme, naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a k...

Lehký salát ze sterilovaného zelí

Lehký salát ze sterilovaného zelí

Sterilované zelí slijeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cib...

Hrášková polévka se slaninou

Hrášková polévka se slaninou

Cibuli a česnek nakrájíme najemno a opečeme na olivovém oleji. Přidáme hrášek, majoránku, sůl a pepř a za...

Zelenina na pánvi s rýží a uzeným masem

Zelenina na pánvi s rýží a uzeným masem

Rýži uvaříme podle návodu. Uzené maso nakrájíme na kostičky a opečeme je na oleji dozlatova. Přidáme brok...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Hrášek Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře