Vepřové plecko po bratislavsku
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vepřové plecko omyjeme, osušíme a ze všech stran osolíme a opepříme. Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme maso a ze všech stran opečeme do zatáhnutí. Podlijeme trochou vývaru a pod pokličkou dusíme. Na konci dušení masa k němu přidáme asi na 20 minut očištěnou mrkev (vcelku) a celer. Měkkou zeleninu vyjmeme a pokrájíme na drobné kousky. Maso dusíme do změknutí, podle potřeby podléváme.
V půl hrnku vody rozkvedláme mouku. Měkké maso vyndáme z hrnce a vlijeme vodu s moukou. Rozmícháme a přivedeme k varu. Podle potřeby rozředíme mlékem, aby měla omáčka správnou hustotu, okyselíme citronovou šťávou a asi 10 minut povaříme.
Omáčku přecedíme a zamícháme do ní smetanu, pokrájenou uvařenou zeleninu a hrášek. Dobře promícháme a ještě asi 5 minut povaříme. Podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou.
Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.
Tip k receptu
Kdo má rád, může do omáčky přidat i nakrájenou sterilovanou okurku.
Jana Smidži17. 03. 2017
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 17. 03. 2017, 19:51

dušanka 20. 03. 2017, 18:15

hanka 02. 04. 2017, 10:06

heladon 18. 04. 2017, 10:52

katka16031 25. 04. 2017, 10:52

palino 30. 04. 2017, 21:21

sladkova.m 05. 05. 2017, 17:07

pavlinf 26. 05. 2017, 09:27

majka 01. 09. 2017, 18:48

cibulinecka 22. 05. 2018, 19:44

Miroslav Kacele 12. 08. 2018, 19:56

lruzickova1@seznam.cz 13. 10. 2018, 19:28

Pajunc 22. 10. 2018, 11:00

Alena Picková 11. 11. 2019, 16:15
Jana Smidži 20. 08. 2018, 19:00
Iva 17. 07. 2019, 15:50
Alena Picková 11. 11. 2019, 16:17
Jana Smidži 11. 11. 2019, 19:29
Šéfredaktor 21. 11. 2019, 07:00