Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Pajunc

Recepty

Podzimní variace na hrstkovou polévku

Podzimní variace na hrstkovou polévku

Nejdříve si alepoň na hodinu namočíme do studené vody luštěniny. Do vody si na chvíli namočíme také hrst sušených hub. Na oleji si zpěníme cibulku, přidáme pepř, sůl a drcený kmín. Přisypeme nakrájenou mrkev, petržel a pórek a krátce osmahneme. P...

Mrkvové muffiny s jablky

Mrkvové muffiny s jablky

Do prosáté mouky s kypřicím práškem, solí a skořicí přidáme nastrouhanou mrkev, jablka, med, ořechy, rozšlehaná vejce a olej. Vše dobře promícháme. Těstem plníme do tří čtvrtin papírové košíčky vložené do formy na muffinky. Pečeme v troubě předehř...

Jablkovo-hruškové muffiny

Jablkovo-hruškové muffiny

V jedné míse smícháme suché ingredience: mouku, prášek do pečiva, špetku soli a skořici. Ve druhé míse rozmixujeme vejce s olejem, přidáme med, mléko a nastrouhaná jablka a hrušky. Poté postupně vmícháváme do suché směsi. Když máme hotovo, rozdělí...

Šátečky se sušenými rajčaty a slaným sýrem

Šátečky se sušenými rajčaty a slaným sýrem

Vyválíme si listové těsto do čtvercového tvaru a rádýlkem rozdělíme na menší čtverečky. Na každý kousek položíme sušené rajče, kousek sýru (balkán nebo feta) a překryjeme nejdříve jedním a pak druhým rohem. Potřeme rozšlehaným vejcem a dle chuti p...

Raw kuličky plné energie

Raw kuličky plné energie

Všechny suroviny smícháme a dáme vychladit do lednice alespoň na 30 minut - po vychlazení se budou lépe tvarovat kuličky. Po vytáhnutí z lednice "ukoulíme" kuličky - velikost dle vlastního uvážení. Já je dělala velké jako raffaello. Hotové kuličky...

Pórkovo-hrášková polévka

Pórkovo-hrášková polévka

Na lžíci másla opečeme nakrájenou jarní cibulku a pórek. Přidáme oloupané brambory nakrájené na kousky a přihodíme také dvě hrsti mraženého nebo čerstvého hrášku. Zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Po 20 minutách v...

Dušená mrkev s kedlubnou na smetaně

Dušená mrkev s kedlubnou na smetaně

Nejdříve si připravíme zeleninu - mrkve i kedlubny očistíme, mrkve nakrájíme na kolečka a kedlubny nastrouháme. Poté nakrájíme jednu menší cibuli nadrobno. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme kapku oleje a cibuli orestujeme (musíme ale dávat pozor,...

Zdravé sušenky s arašídovým máslem

Zdravé sušenky s arašídovým máslem

Všechny ingredience smícháme dohromady a za použití potravinové fólie smotáme do válečku. Necháme asi hodinu vychladit v lednici, sušenky se pak budou lépe krájet. Nakrájíme na plátky asi 0,5 cm tlusté, vyskládáme na plech s pečícím papírem a dáme...

Nivový dip s bazalkovým pestem

Nivový dip s bazalkovým pestem

Nivu nastrouháme na jemném struhadle. Do misky dáme zakysanou smetanu, přidáme nastrouhanou nivu a pořádně promícháme. Podle chuti trochu opepříme. Na závěr vmícháme pesto a necháme vychladit v lednici. Podáváme ke grilovanému masu, dip je však vý...

Celerovo-česneková pomazánka s pestem z medvědího česneku

Celerovo-česneková pomazánka s pestem z medvědího česneku

Nejdříve si připravíme celer - očistíme jej a dáme vařit, dokud není měkký. Mezitím si nastrouháme sýr, přidáme majonézu, jogurt a horčici a promícháme. Přistrouháme také vychladlý celer a přidáme drcený česnek dle chuti. Nakonec osolíme, opepří...

Články

Fórum

Přátelé