Pórkovo-hrášková polévka
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
1044
kalorií
0.0g
cukrů
94.0g
tuků
5.0g
bílkovin
Příprava
Na lžíci másla opečeme nakrájenou jarní cibulku a pórek. Přidáme oloupané brambory nakrájené na kousky a přihodíme také dvě hrsti mraženého nebo čerstvého hrášku. Zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Po 20 minutách vaření polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, strouhneme muškátový oříšek a přilijeme smetanu. Necháme ještě pár minut provařit a podáváme.
Tip k receptu
Polévka skvěle chutná s krutonky ze staršího pečiva a opečenými na másle. Základ je také dobré ovonět bylinkou - například rozmarýnem.
Pajunc31. 10. 2016
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenziJirina 07. 07. 2018, 21:03
Přidané ingredience: libeček
planeta 28. 05. 2019, 15:02
© 2024, Railsformers s.r.o.