Rychlá hrášková polévka
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
15min
Celkový čas
25min
Porce
Nutriční hodnoty
402
kalorií
0.0g
cukrů
40.0g
tuků
11.0g
bílkovin
Příprava
Cibuli i anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. V rozpáleném oleji nejprve orestujeme slaninu, kterou pak vyndáme a orestujeme cibuli. Poté přidáme konzervu sterilovaného hrášku (tekutinu můžeme ponechat), krátce povaříme a pak rozmixujeme dohladka. Jako poslední vrátíme do polévky slaninu.
Tip k receptu
Kdo chce, může přidat trochu bílého pepře. Solit není třeba - hrášek již je ve slaném nálevu a i anglická slanina je slaná. Rovněž lze místo vody přidat vývar.
Ajaja13. 11. 2012
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: mrkev, celer
planeta 28. 01. 2014, 08:48
© 2024, Railsformers s.r.o.