Krémová hrášková polévka
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2190
kalorií
1.0g
cukrů
70.0g
tuků
102.0g
bílkovin
Příprava
Ze 60 g másla a mouky zhotovíme jíšku, zalijeme vývarem a vzniklou bílou polévku povaříme. Očištěný pórek nakrájíme na tenká kolečka a v kastrolu na 20 g másla trochu osmahneme, k němu přidáme scezený zelený hrášek, osolíme, podlijeme trochou vody a asi 4 minuty dusíme. Podušený hrášek s pórkem rozmixujeme, přidáme k bílé polévce, okořeníme trochu muškátovým květem, solí a krátce povaříme.
Tip k receptu
Polévku můžeme zjemnit žloutkem a ozdobit nakrájenou a na másle osmaženou houskou.
linkinkatka18. 11. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.