Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Děti do 5 let

Žemlovka

Žemlovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 rohlíků, 1/4 l polotučného mléka, 5-6 jablek, 120 g cukru krupice, 100 g másla, 5 slepičích vejec, 5 lžic rumu, 1 balení skořicového cukru, 1/2 hrnku rozinek, 1 balení vanilkového cukru, 1 lžíce citronové kůry

Rohlíky z minulého dne nakrájíme na slabé plátky a navlhčíme ve směsi našlehaných vajec a mléka. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na slabé plátky a pokapeme rumem. Pekáček vymastíme máslem, na dno rozložíme vrstvu rohlíků, na to ...

Jogurt s mrkví

Jogurt s mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílé jogurty, 100 g mrkve, 1-2 lžíce pažitky, špetka cukru krupice, troška citronové šťávy

Očištěnou mrkev nastrouháme na jemném struhadle, přidáme trošku citrónové šťávy a podle chuti osladíme. Potom mrkev promícháme s jogurtem a přidáme na jemno pokrájenou pažitku.

Tvarohové neplněné knedlíky

Tvarohové neplněné knedlíky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemný tvaroh, 1 lžíce krupice, 1 ks slepičí vejce, 1 špetka sůl

V míse promícháme měkký tvaroh s vejcem a krupicí a vypracujeme těsto, které necháme nejméně 2-3 hodiny v lednici (nejlépe však přes noc) odpočinout. Poté si těsto rozdělíme na menší kousky, vytvarujeme z nich knedlíčky o průměru cca 6 cm, které v...

Zelí po myslivecku

Zelí po myslivecku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hlávkového zelí, 500 g brambor, 100 g slaniny, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, 2-3 cibule, 1 sklenka vody

Hlávku zelí omyjeme, jemně nastrouháme a dusíme na pokrájené cibuli se slaninou. Po chvilce zelí podlijeme vodou a přidáme oloupané nakrájené brambory, sůl, kmín a trochu octa. Vaříme do změknutí brambor.

Jablka krouhaná ve vlastní šťávě pro diabetiky

Jablka krouhaná ve vlastní šťávě pro diabetiky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 kg jablek

Omytá a oloupaná jablka nakrouháme a hned plníme do zavařovacích sklenic, aby nám nezhnědla. Jablka do sklenic dobře napěchujeme a jsou-li šťavnatá, můžeme přebytečnou šťávu slít. Krouhaná jablka naplníme až po okraj, sklenici dobře uzavřeme víčke...

Bábovka v hrnku

Bábovka v hrnku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce polohrubé mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 3 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce mléka, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 vejce, 1 lžíce kakaa

Mouku, prášek do pečiva a kakao smícháme, přidáme olej, mléko, vajíčko a promícháme. Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného porcelánového hrnku a na 4 minuty dáme na výkon 800 do mikrovlnné trouby. Hotové rozřežeme na plátky, přizdobíme šleha...

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brokolice, 40 g Lučiny, 20 g taveného sýra, 1/2 stroužku česneku, troška bílého pepře , špetka soli

Brokolici opláchneme a rozebereme na růžičky, které uvaříme v osolené vroucí vodě doměkka. Po uvaření a vychladnutí ji nakrájíme nadrobno, smícháme v míse s Lučinou a sýrem. Na závěr dle chuti osolíme, opepříme a dochutíme prolisovaným česnekem.

Brusinkový kompot

Brusinkový kompot

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brusinek, 450 g cukru krupice, 10 ks hřebíčku, 2 celé skořice

Umyté brusinky dáme do mísy, zasypeme cukrem a promícháme. Mísu uložíme na 24 hodin do chladna. Druhý den přesypeme brusinky do hrnce, přidáme hřebíček, celou skořici a přidáme 2 dcl převařené vody. Brusinky přibližně 20 minut zvolna prohřívám...

Kynutí šnečci

Kynutí šnečci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g polohrubé mouky, 75 g cukru moučka, 250 ml mléka, 40 g droždí (kvasnic), 1 vejce, 150 g Hery, 250 g makové náplně, 100 g švestkových povidel, špetka soli

Heru rozpustíme v misce a necháme vychladnout. Do druhé mísy nasypeme mouku a v ní uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí a nasypeme na něj cukr, zalijeme vlažným mlékem a trochu promícháme. Necháme chvíli vykynout. Poté přidáme do ...

Tvarohové lívance

Tvarohové lívance

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 slepičí vejce, 1 hrnek tučného tvarohu, 1 lžíce cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička citronové kůry, 1 lžička másla, slunečnicového oleje na smažení

Žloutky rozkvedlejte s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přimíchejte tvaroh, citronovou kůru, prosátou mouku. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, který zlehka zapracujte do těsta. Do rozpáleného oleje s lžičkou másla lijte těsto a tvořte malé lívanečk...

Zapečený nákyp z rýže a ovoce

Zapečený nákyp z rýže a ovoce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rýže, smetana či mléko dle potřeby, 1 vejce, 1 - 2 lžíce cukru krupice, voda dle potřeby, 2 - 3 balení skořicového cukru na posypání, 1/2 lžičky soli, švestky na povrch dle potřeby, 5 - 6 jablek

Rýži uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Ke skoro dovařené vlijeme smetanu či mléko a 2 lžíce másla, trochu přisladíme. Směs musí mít hustotu hustší kaše. Raději lehce mícháme, aby se rýže nepřipálila. Mezitím rozkrájíme neloupaná jablka na čtvr...

Jablečný salát s malinami

Jablečný salát s malinami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jablka, 400 g malin, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 3 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce cukru moučka

Jablka nakrájíme na menší kousky nebo plátky. Přidáme omyté maliny, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme 2 lžícemi cukru a promícháme. Smetanu ušleháme s 1 lžíci cukru a ozdobíme ovoce.

Kokosoví trpaslíčci pro dětičky

Kokosoví trpaslíčci pro dětičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 180 g cukru moučky, 200 g Hery či másla, 2 žloutky, 150 g dětských piškotů, 5 lžic mléka, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce kokosové moučky, 150 g čokoládové polevy, 130 g marcipánové hmoty, 1 sáček vanilkového cukru

Hladkou mouku, moučkový cukr (100g), změklé máslo (100 g), vanilkový cukr a žloutky zpracujeme na vále v hladké těsto, které dáme na půl hodiny uležet do chladna. Těsto pak vtlačujeme do kovových formiček na košíčky. Pečeme v předehřáté troubě asi...

Pohanka s jogurtem a jahodami

Pohanka s jogurtem a jahodami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g lámané pohanky, 1 sáček vanilkového cukru, 200 g bílého jogurtu, 200 g jahod

Pohanku vsypte do hrnce a zalijte vodou přibližně 1 cm nad okraj. Přiveďte k varu a za průběžného míchání vařte, než se změní v kaši, asi 7 minut. Nechte vychladnout. Hotovou pohanku smíchejte s vanilkovým cukrem a bílým jogurtem. Přendejte do mis...

Ananasovo-banánový krém

Ananasovo-banánový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 ml ananasového džusu, 200 ml banánového džusu, 2 balení pudinkového prášku (vanilkový), 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžička cukru moučka

Pudingový prášek rozmícháme s ananasovým a banánovým džusem (Džus nahrazuje mléko). Vaříme dle návodu. Necháme zchladnout. Šlechačku vyšlecháme, přidáme cukr dle chuti, jemně vmícháme do krému. Dáme do mističek a podáváme vychlazené.

Skořicové hvězdičky

Skořicové hvězdičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 bílky, 250 g cukru, 4 mleté hřebíčky, 1 lžička mleté skořice, 250 g mletých mandlí, 100 g polohrubé mouky, špetka soli

Bílky se solí vyšleháme na tuhý sníh. Potom přidáme cukr, mletou skořici a mleté hřebíčky. Hmotu rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné poloviny přidáme mouku a mleté ořechy. Na vále posypaném moukou vyválíme těsto do výšky asi 1 cm a vykrajujeme z n...

Jahodový krém do palačinek

Jahodový krém do palačinek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jemného tvarohu, 60 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 500 g jahod

V míse rozšleháme (nejlépe elektrickým šlehačem) tvaroh, spolu s ním oba cukry a pokrájené jahody. Šleháme tak dlouho, dokud nemáme hladký krém. Je ideální jako náplň do palačinek nebo jen tak na mlsání.

Banánová omeleta

Banánová omeleta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čerstvé strouhanky, 100 ml sladké smetany, špetka soli, 2 vejce, 1 lžíce cukru, 1 lžička vanilkového cukru, 2 banány, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla

Do větší mísy dáme smetanu a strouhanku a necháme máčet asi tak 5 minut. Přidáme žloutky, sůl, cukr, vanilkový cukr a na kostičky nakrájené banány. Promícháme a nakonec přidáme pevně ušlehané bílky. Důkladně promícháme. Do větší pánve nebo do peká...

Tvarohové lívanečky

Tvarohové lívanečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 400 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, 150 g hladké mouky, 2 lžíce cukru krupice, 250 ml slunečnicového oleje

Měkký tvaroh rozmícháme s částí plnotučného mléka, jedním žloutkem, solí a za stálého míchání střídavě přidáváme mouku a mléko. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílku a cukr krupici. Důkladně promícháme. Na pánvi rozetřeme olej a lívanečky pečeme po o...

Palačinky s ořechy

Palačinky s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1/2 l polotučného mléka, 2 vejce, špetka soli, 100 g ztuženého pokrmového tuku, na namazání ovocná marmeláda, na posypání cukr moučka, 50 g lískových ořechů

Připravíme těsto z mouky, mléka, špetky soli, vejcí, ze kterého upečeme palačinky. Potřeme je tence zavařeninou, posypeme nasekanými ořechy, stočíme a pocukrujeme.

Meruňková pochoutka s ovesnými vločkami

Meruňková pochoutka s ovesnými vločkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 zralých meruněk, 0,4 l mléka, 1 lžíce medu, ovesné vločky

Meruňky odpeckujeme a rozčtvrtíme. Do mixéru nalijeme mléko, přidáme meruňky a med. Mixujeme minutu. Podáváme ve vychlazených sklenicích. Navrch osypeme ovesnými vločkami.

Palačinky s pomerančovým máslem

Palačinky s pomerančovým máslem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l polotučného mléka, 200 g hladké mouky, 1 vejce, 100 g ztuženého pokrmového tuku, 1 pomeranč, 50 g másla, 1 lžíce cukru krystal, špetka g sůl

Mouku smícháme se solí, vejcem a trochou mléka na husté těstíčko, které pak postupně ředíme a mícháme, aby bylo hladké. Na rozpáleném tuku pečeme tenké omelety. Máslo utřeme s jemně nastrouhanou pomerančovou kůrou a šťávou, pomažeme palačinky a st...

Skořicové sušenky (nejen) pro děti

Skořicové sušenky (nejen) pro děti

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 120 g cukru moučka, 1 vejce, 250 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 10 g mleté skořice

Odvážíme si mouku, cukr, změklé máslo a mletou skořici. Vejce rozklepneme. Všechny suroviny smícháme tak, aby nám vznikla homogenní hmota, nezapomeneme na lžičku prášku do pečiva. Těsto rozválíme na vále a pomocí formiček nebo nože vykrajujeme tva...

Jogurt s čerstvým ovocem

Jogurt s čerstvým ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení bílého jogurtu, 50 g jahod, 50 g malin, 1 lžička cukru moučka

Do mixeru dáme měkké vypeckované ovoce (borůvky, maliny, jablka, rybíz, hrušky nebo třešně), jogurt i cukr a dobře rozmixujeme. Podáváme vychlazené ve sklenkách s piškotem.

Vdolky s tvarohem a rybízem

Vdolky s tvarohem a rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

15 g droždí (kvasnice), 200 ml polotučného mléka, 400 g polohrubé mouky, 2 vejce, kůra z 1/2 citronu, špetka soli, 40 g másla, na smažení slunečnicový olej, 150 g jemného tvarohu, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 5 lžic cukru moučka, na ozdobení jahody, 50 g cukru krupice

Z droždí, trochy cukru, mouky a 50 ml mléka (vlažné) připravíme kvásek. Do zbytku mouky dáme vejce, cukr, sůl, máslo, citronovou kůru, mléko (nechat trochu na tvaroh) a vykynutý kvásek. Promíchat, vypracovat těsto a nechat vykynout.Těsto rozválíme...

stránka: