Kynutí šnečci
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Heru rozpustíme v misce a necháme vychladnout. Do druhé mísy nasypeme mouku a v ní uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí a nasypeme na něj cukr, zalijeme vlažným mlékem a trochu promícháme. Necháme chvíli vykynout. Poté přidáme do mísy rozkvedlané vejce, trošku soli a vychladlou, rozpuštěnou Heru. Dobře promícháme, zpracujeme v těsto a necháme kynout přibližně hodinu.
Na pomoučeném vále si rozválíme třetinu těsta v placku a potřeme ji náplní (jakou kdo má rád - například makovou nebo povidlovou, osobně dělám vždy každou jinou).
V tuto chvíli placku srolujeme jakoby do rolády a nakrájíme hodně ostrým nožem na cca 2 cm tlustá kolečka, která klademe na plech vyložený pečicím papírem. Následně vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů zhruba 18 minut. Hotové šneky pocukrujeme a můžeme podávat.
27. 08. 2013