Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Polohrubá mouka

Polohrubá mouka

Přidat na Pinterest

Patří do skupiny bílé pšeničné mouky společně s moukou hrubou a hladkou. Obsahuje sacharidy, škrob a lepek (ten může být zdrojem nejrůznějších problémů). Využívá se při vaření i pečení (knedlíky, koláče). Produkty z bílé mouky dodávají tělu určitý druh energie, ale sacharidy obsažené v bílé mouce se rychleji v těle odbourávají a tak máme častěji pocit hladu. Dá se říct, že si tělo dokonce může vypěstovat na bílou mouku závislost, proto bychom se měli snažit nahrazovat ji moukou žitnou. Ta totiž obsahuje vlákninu a minerály, o které bílá mouka přišla při průmyslovém zpracování. Použití polohrubé mouky je při vaření stále rozšířené a to hlavně jako přídavek do těsta některých moučníků.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Rychlá buchta s jablky a ořechy

Rychlá buchta s jablky a ořechy

Do mísy dáme 4 vejce a cukr a rozšleháme. Přidáme mouku, skořici, kakao, prášek do pečiva a olej. Důkladně ...

Fleky s uzeným masem

Fleky s uzeným masem

Uzené maso povaříme, poté ho nakrájíme na kostičky. Fleky si připravíme tak, že na vál nasypeme mouku, př...

Dvojctihodné koláčky

Dvojctihodné koláčky

Mouky prosyjeme do mísy, přidáme cukr, mléko a droždí a promícháme. Necháme 15 minut kynout. Poté přidáme...

Domácí perník

Domácí perník

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny, poté přidáme med a mo...

Skořicová srdíčka

Skořicová srdíčka

Mandle umeleme na moučku, nebo koupíme zrovna mandlovou moučku. Smícháme a vyšleháme bílky s cukrem. Smíc...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Polohrubá mouka Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře