Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Polotučné mléko

Polotučné mléko

Přidat na Pinterest
Obsahuje důležité látky, bílkoviny, které jsou nezbytné pro náš organismus a také tuk, který je dobře využitelný, obsahuje 1,5 – 2% tuku. Dále je zdrojem velmi důležitého vápníku, který podporuje růst kostí, nalezneme zde fosfor, draslík, hořčík a vitamíny B a D. Bílkovina kasein může způsobovat alergické reakce. Pokud bychom nahradili dlouhodobě stravu pouze mléčnými výrobky, vedlo by to k chudokrevnosti, protože mléko obsahuje velmi málo železa. Polotučné mléko můžeme pít studené, tepelně upravené, ochucené a nalezneme jej ve velkém množství produktů, jako jsou jogurty, kefíry nebo sýry. V kuchyni jej budeme potřebovat pro velkou škálu receptů, využijeme jej např. při tvorbě pudinků, krupice.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Vepřové plecko po bratislavsku

Vepřové plecko po bratislavsku

Vepřové plecko omyjeme, osušíme a ze všech stran osolíme a opepříme. Na oleji necháme zesklovatět pokrájeno...

Naše palačinky

Naše palačinky

V hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme mléko, vejce a mouku. Metličkou vyšleháme hladké těsto. Potom na...

Velikonoční nádivka se sušenými rajčaty

Velikonoční nádivka se sušenými rajčaty

Den staré rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme nasáknout. Pak rozmačkáme rukama a přidá...

Fleky s uzeným masem

Fleky s uzeným masem

Uzené maso povaříme, poté ho nakrájíme na kostičky. Fleky si připravíme tak, že na vál nasypeme mouku, př...

Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou

Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou

Škvarky umeleme v mlýnku na maso. Smícháme je se sádlem a s máslem. Přidáme mouku, cukr, skořici a prášek d...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Polotučné mléko Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře