Velikonoční beránci

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

40min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 25min

Porce


Nutriční hodnoty

2446 kalorií
13.0g cukrů
143.0g tuků
58.0g bílkovin


Příprava

Oddělíme žloutky a bílky, k bílkům přidáme 3 lžíce cukru a vyšleháme sníh.

Do mixéru dáme utřít máslo s cukrem, poté přidáme žloutky a mouku (prosít) přidáváme pomalu po třetinách s mlékem při nízkých otáčkách. Na závěr přidáme kypřící prášek (prosít). Do hotového těsta ručně vmícháme sníh.

Troubu předehřejeme na 220 st. Keramickou formu důkladně vymažeme (Omegou) a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme těsto do formy (ne až po okraj) a pečeme přibližně 45 min na 180 st. Upečení kontrolujeme špejlí, pokud by se vám beránek shora připaloval, přikryjte formu pečícím papírem.

Po upečení necháme beránka chvíli vychladnout a poté jej vyklopíme.

Uvedené množství těsta je přesně na dva beránky na fotce. Forma má obsah cca 800 ml.

přidejte na:
BB

28. 03. 2021

Podobné recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář