Velikonoční beránci
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 25min
Porce
Nutriční hodnoty
2446
kalorií
13.0g
cukrů
143.0g
tuků
58.0g
bílkovin
Příprava
Oddělíme žloutky a bílky, k bílkům přidáme 3 lžíce cukru a vyšleháme sníh.
Do mixéru dáme utřít máslo s cukrem, poté přidáme žloutky a mouku (prosít) přidáváme pomalu po třetinách s mlékem při nízkých otáčkách. Na závěr přidáme kypřící prášek (prosít). Do hotového těsta ručně vmícháme sníh.
Troubu předehřejeme na 220 st. Keramickou formu důkladně vymažeme (Omegou) a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme těsto do formy (ne až po okraj) a pečeme přibližně 45 min na 180 st. Upečení kontrolujeme špejlí, pokud by se vám beránek shora připaloval, přikryjte formu pečícím papírem.
Po upečení necháme beránka chvíli vychladnout a poté jej vyklopíme.
Uvedené množství těsta je přesně na dva beránky na fotce. Forma má obsah cca 800 ml.
BB28. 03. 2021
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.