Velikonoční beránek
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
2700
kalorií
1.0g
cukrů
94.0g
tuků
73.0g
bílkovin
Příprava
Formu vymažeme pořádně máslem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků a směsi krupicového a moučkového cukru si ušleháme pevný sníh. lehce vmícháme žloutky a smetanu a nakonec prosátou polohrubou mouku a propláchnuté (okapané) hrozinky. Těsto vlijeme do formy. Ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Upečeného beránka před vyklopením necháme chvíli vychladnout. A pak už jej jen poprášíme trochou moučkového cukru.
Tip k receptu
Beránka můžete po jeho vyklopení a vychladnutí polít rozpuštěnou čokoládou na vaření.
Petra19. 03. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: citrónová šťáva
planeta 06. 02. 2014, 07:48
© 2024, Railsformers s.r.o.