Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Velikonoční beránek

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 45min
Nutriční hodnoty
2700 kalorií 1.0g cukrů 94.0g tuků 73.0g bílkovin

Příprava

Formu vymažeme pořádně máslem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků a směsi krupicového a moučkového cukru si ušleháme pevný sníh. lehce vmícháme žloutky a smetanu a nakonec prosátou polohrubou mouku a propláchnuté (okapané) hrozinky. Těsto vlijeme do formy. Ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Upečeného beránka před vyklopením necháme chvíli vychladnout. A pak už jej jen poprášíme trochou moučkového cukru.

Bulb Tip k receptu

Beránka můžete po jeho vyklopení a vychladnutí polít rozpuštěnou čokoládou na vaření.


Přidat na Pinterest
Petra

19. 03. 2009, Recept navštíven: 9982x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
dělávám často a přidávám i citrónovou šťávu
Přidané ingredience: citrónová šťáva

06. 02. 2014, 06:48

heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Již ho budu dělat. Mám formu.

19. 10. 2014, 15:51

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý reept na velkonočneho baranka

12. 10. 2015, 10:57

Přidat komentář
veka
Já formu vysypávám mletýma ořechama. A polévám horkouo čokoládou nebo ušlehám sníh (ale ten se musí dlouho šlehat ve vodní lázni, jinak by neztuhnul)

veka 19. 11. 2009, 11:46

Svetlana
robím ho podobne a je výborný

Svetlana 15. 09. 2015, 12:19

Facebook komentáře