Velikonoční beránek

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

2700 kalorií
1.0g cukrů
94.0g tuků
73.0g bílkovin


Příprava

Formu vymažeme pořádně máslem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků a směsi krupicového a moučkového cukru si ušleháme pevný sníh. lehce vmícháme žloutky a smetanu a nakonec prosátou polohrubou mouku a propláchnuté (okapané) hrozinky. Těsto vlijeme do formy. Ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Upečeného beránka před vyklopením necháme chvíli vychladnout. A pak už jej jen poprášíme trochou moučkového cukru.

Tip k receptu

Beránka můžete po jeho vyklopení a vychladnutí polít rozpuštěnou čokoládou na vaření.

přidejte na:
Petra

19. 03. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dělávám často a přidávám i citrónovou šťávu
Přidané ingredience: citrónová šťáva

planeta 06. 02. 2014, 06:48

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Již ho budu dělat. Mám formu.

heladon 19. 10. 2014, 15:51

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý reept na velkonočneho baranka

katka16031 12. 10. 2015, 10:57

Přidat komentář
veka
Já formu vysypávám mletýma ořechama. A polévám horkouo čokoládou nebo ušlehám sníh (ale ten se musí dlouho šlehat ve vodní lázni, jinak by neztuhnul)

veka 19. 11. 2009, 11:46

Chybějící obrázek
robím ho podobne a je výborný

Svetlana 15. 09. 2015, 12:19