Hrubá mouka

Patří do skupiny bílé pšeničné mouky společně s moukou polohrubou a hladkou. Obsahuje sacharidy, škrob a lepek (ten může být zdrojem nejrůznějších problémů). Využívá se při vaření (knedlíky, noky, těstoviny). Produkty z bílé mouky dodávají tělu určitý druh energie, ale sacharidy obsažené v bílé mouce se rychlejí v těle odbourávají a tak máme častěji pocit hladu. Dá se říct, že si tělo dokonce může vypěstovat na bílou mouku závislost, proto bychom se měli snažit nahrazovat ji moukou žitnou. Ta totiž obsahuje vlákninu a minerály, o které bílá mouka přišla při průmyslovém zpracování. Použití hrubé mouky je při vaření stále rozšířené a to hlavně při přípravě příloh k omáčkám, zelí, masu, ale také při vysypávání forem na pečení, jako přídavek do těsta některých moučníků.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář