Petrželové noky s citrónovým máslem
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
20min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
2408
kalorií
0.0g
cukrů
156.0g
tuků
36.0g
bílkovin
Příprava
Brambory i pastiňák vaříme doměkka.
Změklé máslo smícháme se šťávou a kůrou z citrónu do pěny, osolíme a opepříme. Dáme odpočinout do lednice.
Brambory i pastiňák oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme vejce, mouku a polovinu nasekané petrželky a vypracujeme v těsto. Z těsta tvoříme nočky, které vaříme 5 minut v osolené vodě.
Nočky rozdělíme na talíře, posypeme je nasucho opečenou strouhankou a nasekanou petrželkou, přelijeme je rozpuštěným máslem a podáváme.
Tip k receptu
Můžeme podávat jako hlavní chod i jako přílohu.
sonizna07. 03. 2016
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.