Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

sonizna

Recepty

Těstoviny s houbami a sójovou smetanou

Těstoviny s houbami a sójovou smetanou

Těstoviny uvaříme podle návodu. Na olivovém oleji orestujeme cibulku a na plátky nakrájený česnek. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, sůl, pepř, kmín a sójovou smetanu. Nakonec vmícháme i těstoviny. Rozdělíme na talíře a ozdobíme mungo klíčky...

Odpalované banánky

Odpalované banánky

250 ml mléka, 100 g másla a sůl zahřejeme v hrnci. Přidáme hladkou mouku a zahřejeme. Mícháme, občas odstavíme z ohně a odpalujeme těsto od hrnce. Hotovo máme až když se těsto nelepí na stěny hrnce ani vařečky. Po vychladnutí do těsta postupně (...

Kanapky s pamskou šunkou a bylinkovým máslem

Kanapky s pamskou šunkou a bylinkovým máslem

Vejce uvaříme natvrdo. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky. Máslo utřeme se solí, lučinou a najemno nakrájenou bazalkou. Poté necháme ztuhnout v lednici. Plátky chleba přepůlíme a namažeme je bylinkovým máslem. Ozdobíme je parmsko...

Domácí perník

Domácí perník

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny, poté přidáme med a mouku, do které jsme přidali kypřící prášek. Nakonec přidáme ještě koření a pořádně promícháme. Vmícháme i nahrubo mleté ořechy. Do těsta leh...

Dvojctihodné koláčky

Dvojctihodné koláčky

Mouky prosyjeme do mísy, přidáme cukr, mléko a droždí a promícháme. Necháme 15 minut kynout. Poté přidáme dva žloutky, rozpuštěné máslo, citronovou kůru, vanilkový cukr, sůl a zbylé mléko. Vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu kynout. Mezi...

Štrachanda

Štrachanda

Smícháme vejce, smetanu a krupici a do této směsi naložíme houby na půl hodiny. Škvarky nakrájíme na kousky, cibuli najemno a společně je opečeme na pánvi. Přidáme sůl, kmín, majoránku a zázvor. Orestujeme. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme s...

Kapří hranolky s česnekem

Kapří hranolky s česnekem

Vejce smícháme s utřeným česnekem a libečkem. Kapra nakrájíme na proužky, osolíme a opepříme je. Naložíme je do česnekového těstíčka tak na půl hodiny. Mouku smícháme se sladkou paprikou. V této směsi obalujeme kapří kousky vyjmuté z marinády ...

Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou

Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou

Škvarky umeleme v mlýnku na maso. Smícháme je se sádlem a s máslem. Přidáme mouku, cukr, skořici a prášek do pečiva. Nakonec přidáme i vejce a mléko a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho hodinu chladit v le...

Pastiňáková polévka

Pastiňáková polévka

Pastiňák oloupeme a nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme na jemno. Máslo rozpustíme v hrnci a opečeme na něm cibuli a když už je opečená do sklovita přidáme pastiňák a orestujeme ho. Zasypeme moukou a opražíme ji a zalijeme vývarem. Vaříme 45...

Fleky s uzeným masem

Fleky s uzeným masem

Uzené maso povaříme, poté ho nakrájíme na kostičky. Fleky si připravíme tak, že na vál nasypeme mouku, přidáme špetku soli a vytvoříme důlek, do kterého vyklepneme tři vejce. Vypracujeme těsto. Necháme ho 20 minut odpočinout. Poté těsto rozděl...

Články

Čím dochutit kávu?

Čím dochutit kávu?

Pryč jsou ty časy, kdy jsme kávu dochucovali jen mlékem a cukrem. Dnešní doba nám nabízí spoustu možností jak si kávu vylepšit. Rum Ano, jedná se o typické dochucení kávy. Skvělé je doplnit do kávy s rumem ještě med a získáme t...

Různé druhy kávy

Různé druhy kávy

V následujícím článku budu psát o tom, jaké jsou nejznámější druhy kávy a jak by správně měly vypadat a jak by se měly připravovat.  CappuccinoCappuccino je klasický kávový nápoj, který se skládá pouze z kávy a pěny. Množství kávy je 150 ml....

Fórum

Přátelé