Odpalované banánky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
250 ml mléka, 100 g másla a sůl zahřejeme v hrnci. Přidáme hladkou mouku a zahřejeme. Mícháme, občas odstavíme z ohně a odpalujeme těsto od hrnce. Hotovo máme až když se těsto nelepí na stěny hrnce ani vařečky.
Po vychladnutí do těsta postupně (jedno po druhém) přidáme vejce a prášek do pečiva. S pomocí cukrářského sáčku těsto přenášíme na plech vyložený pečícím papírem – vytváříme podlouhlé tvary (buď jen rovnou linku, nebo zaoblenou ve tvaru rohlíčků atd.).
Pečeme na 200 °C asi 7 minut – během pečení neotvíráme troubu, aby těsto nespadlo tím, že se mu sníží teplota otevřením trouby. Po sedmi minutách zkontrolujeme a podle potřeby ještě dopečeme.
Z mléka, pudinku a rumu uvaříme pudink, který necháme vychladnout.
Máslo utřeme s cukrem a máslem do pěny a do této směsi postupně zašleháváme pudink. Připravili jsme si tak krém, kterým ozdobíme upečené rohlíčky, a to tak, že každý rohlíček přepůlíme a krém naneseme na jednu jeho polovinu, druhou polovinou ho přiklopíme.
Nakonec ještě polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
21. 03. 2016