Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Odpalované banánky

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 50min
Nutriční hodnoty
3900 kalorií 62.0g cukrů 251.0g tuků 66.0g bílkovin

Příprava

250 ml mléka, 100 g másla a sůl zahřejeme v hrnci. Přidáme hladkou mouku a zahřejeme. Mícháme, občas odstavíme z ohně a odpalujeme těsto od hrnce. Hotovo máme až když se těsto nelepí na stěny hrnce ani vařečky.
Po vychladnutí do těsta postupně (jedno po druhém) přidáme vejce a prášek do pečiva. S pomocí cukrářského sáčku těsto přenášíme na plech vyložený pečícím papírem – vytváříme podlouhlé tvary (buď jen rovnou linku, nebo zaoblenou ve tvaru rohlíčků atd.).
Pečeme na 200 °C asi 7 minut – během pečení neotvíráme troubu, aby těsto nespadlo tím, že se mu sníží teplota otevřením trouby. Po sedmi minutách zkontrolujeme a podle potřeby ještě dopečeme.
Z mléka, pudinku a rumu uvaříme pudink, který necháme vychladnout.
Máslo utřeme s cukrem a máslem do pěny a do této směsi postupně zašleháváme pudink. Připravili jsme si tak krém, kterým ozdobíme upečené rohlíčky, a to tak, že každý rohlíček přepůlíme a krém naneseme na jednu jeho polovinu, druhou polovinou ho přiklopíme.
Nakonec ještě polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.


Přidat na Pinterest
sonizna

21. 03. 2016, Recept navštíven: 3340x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná sladká pochuťka

21. 03. 2016, 19:40

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutne

30. 03. 2016, 19:14

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobra sladkost

01. 04. 2016, 14:50

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobre

17. 04. 2016, 19:27

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre odpalovane cesto

21. 04. 2016, 10:17

Přidat komentář

Facebook komentáře