Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Různé druhy kávy


V následujícím článku budu psát o tom, jaké jsou nejznámější druhy kávy a jak by správně měly vypadat a jak by se měly připravovat. 

Cappuccino

Cappuccino je klasický kávový nápoj, který se skládá pouze z kávy a pěny. Množství kávy je 150 ml. Pěna je vytvořená z mléka a nemá více než 65 °C, proto se u dobře připravené kávy nikdy nepopálíme. 

Latte Macchiato 

Oproti cappuccinu je objem této kávy 250 ml. Káva se lije do našlehané pěny, která nám vytvoří typickou trojbarevnou strukturu. Proto by se nápoj měl podávat ve vysoké sklenici. 

Espresso 

Espresso je asi nejznámějším druhem kávy. Jeho objem je pouze 25-30 ml. Je to velmi silná káva, proto si ji někdo dolévá horkou vodou a získá tak espresso lungo. 

Flat white

Tento způsob přípravy kávy pochází z Austrálie. Káva se připravuje ze dvou malých, ale silných espres, které dolijeme do okraje skleničky mlékem. Nahoru patří ještě tenká vrstva pěny. 

Alžírská káva

Alžírská káva je káva alkoholická. V Česku ji nejčastěji doplňujeme vaječným koňakem, ale připravuje se také z whisky nebo likéru typu Baileys. 

Café au lait

Tato káva je typická pro francouzskou snídani. Připravuje se z překapávané kávy a doplňuje se mléčnou pěnou. Ve francouzských kavárnách ji ještě často sypou oříšky nebo skořicí.
sonizna

01. 09. 2015

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře