Pryč jsou ty časy, kdy jsme kávu dochucovali jen mlékem a cukrem. Dnešní doba nám nabízí spoustu možností jak si kávu vylepšit.
Rum
Ano, jedná se o typické dochucení kávy. Skvělé je doplnit do kávy s rumem ještě med a získáme tak vynikající zimní pití.
Brandy
Brandy nelijeme narozdíl od rumu do kávy po panácích, ale po kapkách. Budete se divit, co dokáže pár kapek brandy.
Kardamom, Skořice, Hřebíček
Koření do kávy je typické zejména pro blízký východ. Kávu to skvěle oživí. Jedním ze způsobů je svařit mléko s kořením a dolít jím kávu.
Pomerančová kůra
Pomerančová kůra doplněná pomerančový likérem a šlehačkou udělá z kávy nevšední nápoj.
Baileys, Vaječný koňak, Smetanový likér, Mandlový likér
Komu vadí v kávě výrazná chuť rumu, může zkusit tuto variantu. Likéry si s kávou velmi dobře rozumí.
Kakao nebo oříšky
Kakao a rozemleté oříšky můžeme zamíchat do kávy nebo jimi jen posypat šlehačku či pěnu. Výborné!