Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Škvarky umeleme v mlýnku na maso. Smícháme je se sádlem a s máslem. Přidáme mouku, cukr, skořici a prášek do pečiva. Nakonec přidáme i vejce a mléko a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho hodinu chladit v lednici.
Dvě třetiny těsta potom uválíme v placku o velikosti koláčkové formy, dáme ho do této formy, propícháme vidličkou a pomažeme marmeládou.
Zbylou třetinu těsta rozválíme na placku a nakrájíme ji na pásky. Z těchto pásků vytvoříme na koláči mřížování. Pečeme 25-30 minut na 180 °C.
Tip k receptu
Nejlépe se hodí rybízová nebo jiná výrazná marmeláda.
sonizna18. 03. 2016
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 19. 03. 2016, 19:22

hanka 21. 03. 2016, 19:48

katka16031 30. 03. 2016, 19:15

dušanka 17. 04. 2016, 19:27

mirasta 23. 04. 2016, 13:42

Přidané ingredience: donacziova@seznam.cz
heladon 02. 05. 2017, 12:30

palino 24. 10. 2019, 19:42

majka 24. 01. 2020, 21:45