Marmeláda je ovocná směs vznikající tepelnou úpravou ovoce a cukru. Vznikne tak polotuhá sladká hmota, která je vhodná v kombinaci s pečivem nebo sladkými pokrmy jako jsou palačinky nebo lívance. Při výrobě se využívá nejrůznější ovoce - jahody, borůvky, maliny, meruňky, ale i jablka nebo třešně Rozlišujme rozdíl mezi marmeládou a džemem. Džem obsahuje kousky ovoce, marmeláda je hladká s ovocem pečlivě rozmixovaným.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografie
Babiččiny palačinky
Do nádoby nalijeme mléko, přidáme mouku a sůl. Šleháme RUČNÍM šlehačem dokud nerozšleháme všechny hrudky. ...

Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou
Škvarky umeleme v mlýnku na maso. Smícháme je se sádlem a s máslem. Přidáme mouku, cukr, skořici a prášek d...

Domácí perník
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny, poté přidáme med a mo...

Meringue s malinami
Bílky vyšleháme se špetkou soli na sníh, poté postupně – lžíci po lžíci – vmícháme oba cukry. Marmeládu s...

Domácí meruňkové koblihy
Polovinu vlažného mléka smícháme s čerstvým droždím, dvěma lžícemi cukru a dvěma lžícemi hladké mouky. Nech...


Jak na kynuté těsto
Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky
Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty
Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života
Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně klesá potřeba jídla, někdy ...