Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Domácí meruňkové koblihy

Obtížnost Čas přípravy
35min
Čas vaření Celkový čas Porce
6min 41min
Nutriční hodnoty
12276 kalorií 12.0g cukrů 1135.0g tuků 63.0g bílkovin

Příprava

Polovinu vlažného mléka smícháme s čerstvým droždím, dvěma lžícemi cukru a dvěma lžícemi hladké mouky. Necháme 10 minut na teplém místě vzejít kvásek.
Mezitím si 60 g změklého másla utřeme se zbylým cukrem do pěny. Poté postupně přidáme lžíci po lžíci rum a žloutky v pokojové teplotě. Vmícháme i zbytek másla.
Poté už mícháme ručně – vmícháme obě mouky, podle potřeby mléko, kvásek a zpracujeme na pevné, hustější těsto. Necháme hodinu kynout.
Poté těsto vyválíme a vykrajujeme z něj kolečka (např. širší sklenicí). Doprostřed poloviny koleček dáme lžíci marmelády a přiklopíme druhým kolečkem. Spoj utěsníme s pomocí vody a necháme ještě 10 minut kynout.
Smažíme z obou stran na oleji dozlatova.
Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Bulb Tip k receptu

Na meruňkové koblihy použijeme samozřejmě meruňkovou marmeládu. Ale můžeme nakombinovat více marmelád.
Je důležité dodržet, aby všechny suroviny byly pokojové teploty – proto si máslo, vejce a rum připravíme den předem na kuchyňskou linku.


Přidat na Pinterest
sonizna

17. 02. 2016, Recept navštíven: 926x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutne velmi

17. 02. 2016, 14:02

Přidat komentář

Facebook komentáře