Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Domácí meruňkové koblihy

Domácí meruňkové koblihy
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 35min , Čas vaření: 6min
Celkový čas: 41min , porce

12276 kalorií, 12.0g cukrů, 1135.0g tuků, 63.0g bílkovin

Příprava

Polovinu vlažného mléka smícháme s čerstvým droždím, dvěma lžícemi cukru a dvěma lžícemi hladké mouky. Necháme 10 minut na teplém místě vzejít kvásek.
Mezitím si 60 g změklého másla utřeme se zbylým cukrem do pěny. Poté postupně přidáme lžíci po lžíci rum a žloutky v pokojové teplotě. Vmícháme i zbytek másla.
Poté už mícháme ručně – vmícháme obě mouky, podle potřeby mléko, kvásek a zpracujeme na pevné, hustější těsto. Necháme hodinu kynout.
Poté těsto vyválíme a vykrajujeme z něj kolečka (např. širší sklenicí). Doprostřed poloviny koleček dáme lžíci marmelády a přiklopíme druhým kolečkem. Spoj utěsníme s pomocí vody a necháme ještě 10 minut kynout.
Smažíme z obou stran na oleji dozlatova.
Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Bulb Tip k receptu

Na meruňkové koblihy použijeme samozřejmě meruňkovou marmeládu. Ale můžeme nakombinovat více marmelád.
Je důležité dodržet, aby všechny suroviny byly pokojové teploty – proto si máslo, vejce a rum připravíme den předem na kuchyňskou linku.

sonizna

17. 02. 2016, Recept navštíven: 444x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Domácí meruňkové koblihy

Domácí meruňkové koblihy

Polovinu vlažného mléka smícháme s čerstvým droždím, dvěma lžícemi cukru a dvěma lžícemi hladké mouky. Nech...

Zobrazit všechny podobné recepty k Domácí meruňkové koblihy Link-arrow

Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutne velmi

17. 02. 2016, 14:02

Přidat komentář

Facebook komentáře