Štrachanda
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
20min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
1968
kalorií
1.0g
cukrů
69.0g
tuků
58.0g
bílkovin
Příprava
Smícháme vejce, smetanu a krupici a do této směsi naložíme houby na půl hodiny.
Škvarky nakrájíme na kousky, cibuli najemno a společně je opečeme na pánvi. Přidáme sůl, kmín, majoránku a zázvor. Orestujeme.
Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na spodek dáme polovinu na plátky nakrájených brambor, na to škvarkovou směs a druhou polovinu brambor. Pečeme 10 minut na 175 °C.
Poté zalijeme houbovou směsí a pečeme dozlatova.
Tip k receptu
Váha brambor je v receptu až po uvaření. Houby jsou sušené.
sonizna18. 03. 2016
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.