Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Houby

Houby

Přidat na Pinterest
Rozlišujeme mnoho druhů hub, liší se chutí, velikostí, vzhledem, ale i možností konzumace. Jedlé houby (bedla, hřib, žampión, suchohřib, klouzek a další) jsou k dostání běžně v obchodech v sušené formě, v konzervách, ale i čerstvé. Samozřejmě si můžeme houby sami nasbírat v lese. Obsahují málo výživných látek. Pozor na houby nejedlé nebo dokonce jedovaté – ty nám mohou způsobit zažívací potíže nebo smrt. Při úpravě jedlých hub dbáme na dostatečně dlouhou dobu dušení, vaření, protože jsou tzv. těžké na žaludek a mohou způsobit nevolnost. Houby můžeme i smažit, přidávat pod pečené maso, do omáček na těstoviny.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Štrachanda

Štrachanda

Smícháme vejce, smetanu a krupici a do této směsi naložíme houby na půl hodiny. Škvarky nakrájíme na kous...

Kachna na fíkovo-houbovém lůžku

Kachna na fíkovo-houbovém lůžku

Kachní prsa použijeme s kůží, anebo můžeme použít i kachní stehna. Kachní maso tedy potřeme olejem, osolíme...

Bramborová krémová polévka s houbami

Bramborová krémová polévka s houbami

Brambory, mrkev, celer a petržel oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a z...

Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Těstoviny uvaříme na skus. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Po ch...

Houbové stifado

Houbové stifado

Naložené cibulky necháme vcelku a smažíme je na mírném plameni na oleji. Asi 20 minut trvá než jsou takové,...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Houby Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře