Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Smetana ke šlehání (šlehačka)

Smetana ke šlehání (šlehačka)

Přidat na Pinterest

Mléčný výrobek, vyrábí se z čerstvé smetany. Obsahuje až 30% tuku, v prodeji jsou ale i jiné, různotučné výrobky. Podíl tuku má vliv na kvalitu vyšlehání. Základní vlastností šlehačky je schopnost zvětšení svého objemu po vyšlehání (více než 70%) a tuhost, která umožní pracovat se šlehačkou dle potřeby. Čím více tuku obsahuje, tím více se zkracuje doba šlehání a zvyšuje se míra tuhosti. Využijeme ji pro přípravu nejrůznějších moučníků a dezertů a to nejen jako ozdobu, ale také jako přísadu do těsta, které nám šlehačka zjemní a zvláční.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Zmrzlina dle chuti

Zmrzlina dle chuti

Šlehačku vyšleháme do tuha a přidáme salko. Potom dle chuti přidáme jahody, banán, višně nebo čokoládu. Po...

Pastiňáková polévka

Pastiňáková polévka

Pastiňák oloupeme a nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme na jemno. Máslo rozpustíme v hrnci a opečeme na...

Štrachanda

Štrachanda

Smícháme vejce, smetanu a krupici a do této směsi naložíme houby na půl hodiny. Škvarky nakrájíme na kous...

Lanýžové kuličky

Lanýžové kuličky

Hořkou čokoládu nalámeme a rozehřejeme ji na vodní lázni se smetanou. Přidáme máslo, kakao i koňak , a tuto...

Domácí banánová zmrzlina

Domácí banánová zmrzlina

Banány nakrájíme na kousky a zakapeme je citrónovou šťávou. Spolu s ostatními ingrediencemi dáme do mixéru ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Smetana ke šlehání (šlehačka) Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře