Dvojctihodné koláčky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Mouky prosyjeme do mísy, přidáme cukr, mléko a droždí a promícháme. Necháme 15 minut kynout.
Poté přidáme dva žloutky, rozpuštěné máslo, citronovou kůru, vanilkový cukr, sůl a zbylé mléko. Vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu kynout.
Mezitím si připravíme náplně. Na tvarohovou náplň utřeme tvaroh s cukrem moučkou a jedním žloutkem nakonec vmícháme rozinky.
Povidlovou náplň připravíme tak, že povidla rozmícháme s rumem a přidáme mleté mandle.
Z těsta ukrajujeme kousky, do kterých zabalíme tvarohovou náplň a vytvoříme z nich kuličky. Necháme deset minut kynout.
Poté v každém koláčku uděláme důlek a ten naplníme povidly. Necháme kynout dalších 10 minut.
Koláčky potřeme jedním žloutkem vyšlehaným s dvěma lžícemi mléka a pečeme na 180 °C dozlatova.
18. 03. 2016
Ingredience
- 4 ks žloutků
- 1/2 ks citrónu
- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 25 g droždí (kvasnice)
- 100 g cukru krupice
- 150 g másla
- 200 g jemného tvarohu
- 80 g cukru moučka
- 50 g rozinek
- 350 g švestkových povidel
- 50 g mandlí
- 250 ml plnotučného mléka
- 2 lžíce rumu
- 2 lžíce polotučného mléka
- 1 špetka soli
- 1 balení vanilkového cukru
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: moučkový cukr
planeta 31. 05. 2019, 09:22