Rozinky

Také pod názvem hrozinky, plody vinné révy. Bobule projdou pečlivým procesem sušení, kdy se uchovají všechny jedinečné vlastnosti, jako je sladká chuť a charakteristické aroma. Suší se buď přírodně na slunci, nebo chemicky. Poté mají tmavě hnědou barvu a jejich povrch je scvrklý. Obsahují více než 50% cukru, z toho je obsažen i ovocný cukr – fruktóza. Mohou se lišit podle odrůdy vinné révy, ze které byly usušeny, ale všechny obsahují látky napomáhající vylučování škodlivých látek z těla. Někdy narazíme v obchodě na rozinky pod názvem Sultánky. To jsou velmi sladké rozinky, které se suší především z velkých bobulí (žlutozelených). Rozinky konzumujeme samotné, ale jsou báječnou přísadou do všech sladkých jídel a dokonce je můžeme přidat i pod maso.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Rozinky miluju a nesnáším lidi, kteří je nesnáší

Kily 17. 04. 2010, 01:45