Sladký pivní štrůdl
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
4880
kalorií
208.0g
cukrů
158.0g
tuků
76.0g
bílkovin
Příprava
Troubu rozehřejte na 180 °C.
Těsto: Promíchejte mouku se solí, nakrájeným máslem a pivem. Zpracujte na hladké těsto. Nechte v teple asi 20 minut odležet zakryté nahřátým talířkem.
Náplň: Na hrubo nastrouhejte jablka, promíchejte s citronovou šťávou, rozinkami a muškátem.
Z těsta vyválejte tři tenké obdélníky, potřete rozpuštěným máslem, posypte strouhankou, naplňte jablky, vanilkovým cukrem, ořechy a skořicí. Zaviňte.
Vložte na plech s pečícím papírem. Pečte 30-40 min, po vytažení potřete máslem a zasypte moučkovým cukrem.
Bára Uhýrková Černá19. 02. 2019
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.