Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Sladký pivní štrůdl

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 50min
Nutriční hodnoty
4880 kalorií 208.0g cukrů 158.0g tuků 76.0g bílkovin

Příprava

Troubu rozehřejte na 180°C.
TĚSTO
Promíchejte mouku se solí, nakrájemým máslem a pivem. Zpracujte na hladké těsto. Nechte v teple asi 20 minut odležet zakryté nahřátým talířkem.

NÁPLŇ
Nahrubo nastrouhejte jablka, promíchejte s citronovou šťávou, rozinkami a muškátem. Z těsta vyválejte tři tenké objedlníky, potřete rozpuštěným máslem, posypte strouhankou, naplńte jablky, vanilkovým cukrem, ořechy a skořicí. Zaviňte. Vložte na plech s pečícím papírem. Pečte 30-40 min, vyndejte potřete máslem a zasypte moučkovým cukrem.


Přidat na Pinterest
Bára Uhýrková Černá

19. 02. 2019, Recept navštíven: 389x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star Restaurant_star
také dělávám, dobrý

26. 02. 2019, 11:43

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá štrúdľa

01. 03. 2019, 10:41

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
veľmi chutná štrúdla

05. 03. 2019, 20:04

Přidat komentář

Facebook komentáře