Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Bára Uhýrková Černá

Recepty

Jarní závitky

Jarní závitky

Tenké rýžové nudle ponořte do vroucí vody, nechtě změknout, zceďte. Krevety krátce povařte ve vývaru nebo osmahněte na másle. Mrkev, okurku a salát nakrájejte na tenké nudličky. Nasekejte bylinky. Rýžový papír ponořte do vlažné vody, následně ...

Aioli

Aioli

Žloutek, citrónovou šťávu, dijonskou hořčici, stroužek česneku, mořskou sůl a pepř promíchejte a začněte šlehat ručně nebo električkým šlahačem. Postupně pomalinku po kapkách přilévejte olej. Pěkně postupně přidávejte než se začně tvořit žlutý...

Pistáciová pomazánka

Pistáciová pomazánka

Pistáciová pomazánka je něco, co si zamilujte vy i vaši hosté. Je to netradiční alternativa na kanapky. A je skutečně boží a návyková. Jak na ni? Je to jednoduché. Oloupejte větší balení pistácií, pokud máte solené, dejte pozor při závěrečném d...

Guacamole - tradiční mexická salsa

Guacamole - tradiční mexická salsa

Znáte tradiční mexický snack? Guacamole je zdravá, zábavná a výživná salza. Znají ji všichni milovníci kukuřičných chipsů - nachos, které jsou k ní tradičně podávány. Oceníte ji také namazaný na chleba jako vyváženou snídani, večeři či svačinku. J...

Mango sticky rice aneb lepkavá kokosová rýže s mangem

Mango sticky rice aneb lepkavá kokosová rýže s mangem

Věřím, že každý, kdo navštívil Thajsko a ochutnal tento netradiční dezert, si jej zamilova pro dokonale sladění chutí exotického manga a jemného kokosového mléka. Sticky rice určitě nenahrazujte jiným druhem rýže, výsledný pokrm by byl úplně j...

Full english breakfast aneb dokonalá snídaně

Full english breakfast aneb dokonalá snídaně

Na rozpáleném tuku osmažíme párky nebo chcete-li anglické klobásy, poté na pánvi zprudka na másle osmahneme žampiony. Současně přehřejeme troubu na 180°C a na pečící papír zde vložíme plátky slaniny, rajčátka a necháme cce 10-15 minut péct, ideá...

Boží bůček

Boží bůček

Tradiční vietnamský recept jsme si přivezli přímo z vietnamské ulice. A pro jeho nenáročnost a naprostou chuťovou dokonalost vám garantuji, že ho budete milovat. Vyberte masitý, středně vysoký bůček a nakrajte jej na pásy o šířce cca 10 cm. Kůži...

Sladký pivní štrůdl

Sladký pivní štrůdl

Troubu rozehřejte na 180°C. TĚSTO Promíchejte mouku se solí, nakrájemým máslem a pivem. Zpracujte na hladké těsto. Nechte v teple asi 20 minut odležet zakryté nahřátým talířkem. NÁPLŇ Nahrubo nastrouhejte jablka, promíchejte s citronovou š...

Bůček na pivu

Bůček na pivu

Než bůčku dopřejete pivní lázeň, nakrájejte jeho kůžu na mřížky, ale opatrně, neprořežte se až do masa.Vetřete prolisovaný česnek, sůl a pepř, kmín i chilli a pokud máte možnost, nechte přes noc odpočinout v lednici. Předehřejte troubu na 160°C, b...

Pivní polévka s čedarem

Pivní polévka s čedarem

Nejprve opečte na středním plameni cibuli, jakmile zesklovatí přidejte česnek a tymián a nechejte rozvonět. Zapraště moukou a vzniklou cibulovou jíšku asi 3 minuty restujte za stálého míchání. Přidejte zbylé koření - papriku, kájenský pepř a hořči...

Články

11 kroků k dokonalému rybímu filetu

11 kroků k dokonalému rybímu filetu

Není ryba jako ryba, nejlepší je ta naporcovaná a vykostěnáJistě už se vám nejednou dostala do ruky čerstvá ryba. A nekoukala-li na vás ona, tak vy na ni určitě. A co s ní? Mnoho kuchařů to řeší tak, že pstroužka, kapříka či makrelu hodí na pánev ...

Víte, co je to brunch?

Víte, co je to brunch?

Sobota. První víkendový den, volno. Ať už jste sova nebo ranní ptáče, nejspíš si budete chtít po náročném pracovním týdnu, nebo pátečním bujarém večírku, dopřát trochu rozptýlení. Možná taky víte, že nálada každého z nás bývá dost ovlivněna tím, j...

Zpříjemněte si ráno po anglicku aneb full english breakfast

Zpříjemněte si ráno po anglicku aneb full english breakfast

V Británii si na snídaně potrpí, je to pravděpodobně nejdůležitější jídlo jejich dne a tak proč se neispirovat a nezkusit to. Máte-li o sobotním víkendovém nebo i všedním ráno cca 40 minut času. Vypařte se s postele po anglicku a věřte, že full en...

Kváskové pečení je tak trochu obdoba péče o Tamagotchi

Kváskové pečení je tak trochu obdoba péče o Tamagotchi

Kváskové pečení zpočátku nevoní, ale v cíli čeká neuvěřitelná dobrota. Možná je to aktuální trend, možná návrat ke kořenům, možná obojí. Jedno je ale jisté, když se vám jednou podaří upéct vlastní kváskový chleba, už nikdy nebudete chtít jíst jiný...

Lednový Brandnooz

Lednový Brandnooz

Přinášíme vám lednový Brandnooz box, nabitý skvělými novinkami, které si najdou místo ve vaší kuchyni, na talíři i v jídelníčku. Neváhejte, objevte Brandnooz a příště již můžete ochutnávat s námi. Karlova koruna hovězí maso s uzeným špekem a krůtí...

Hasta la pasta aneb těstoviny letem světem

Hasta la pasta aneb těstoviny letem světem

Od vzniku těstovin uběhlo už několik století a nás, lidi, tahle potravina stále nepřestává bavit. Ještě aby, vždyť máme dnes k dispozici tolik druhů, že se nám z toho v obchodě i v restauraci, při výběru, motá hlava. Abychom vám osvětlili, jak to ...

Hummus není humus

Hummus není humus

Hummus není humus Hummus je tradiční pokrm, který má svou historii a kořeny v Libanonu a jeho okolí. Je nejen chutný, ale i velmi zdravý a nabízí mnoho variant a verzí, takže se vám jen tak nepřejí. Hummus oceníte na párty s přáteli, jako svačinku...

Vyvalte sudy aneb pivní recepty

Vyvalte sudy aneb pivní recepty

Vyvalte sudy, aneb pivní receptyPivo je odedávna spjato s Českem, jak kulturně tak gastronomicky. Je nejen tekutým chlebem, ale také základem mnoha tradičních i experimentálních receptů. Pivo černé dodává sladkost a příznačný karamelový podtón, pi...

Co je to GHÍ a jak jej vyrobit?

Co je to GHÍ a jak jej vyrobit?

Ghí a jeho původGhí nebo jeho česká alternativa přepuštěné máslo je v současné době velmi oblíbenou formou "zdravých tuků". Pochází z Indie, kde je součástí Ajurvérské medicíny a s tvorbou přepuštěného másla si pohrávaly už naše prababičky, které ...

Valentýnská vášeň v kuchyni aneb afrodiziaka

Valentýnská vášeň v kuchyni aneb afrodiziaka

Obchody se halí do červené a růžové, na stránkách letáků obchodních řetězců s jídlem nacházíte i krajková tanga a o plyšácích s nápisy „I love you“ se vám už i zdá? Je to tak, už je tady zase, 14. únor – Valentýn. Ať už patříte k těm, kteří si na ...

Fórum

Přátelé