Bůček na pivu

Obtížnost

Čas přípravy

4h 0min
Čas vaření
0min

Celkový čas

4h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

4684 kalorií
49.0g cukrů
0.0g tuků
200.0g bílkovin


Příprava

Než bůčku dopřejete pivní lázeň, nakrájejte jeho kůžu na mřížky, ale opatrně, neprořežte se až do masa.Vetřete prolisovaný česnek, sůl a pepř, kmín i chilli a pokud máte možnost, nechte přes noc odpočinout v lednici. Předehřejte troubu na 160°C, bůček vložte do peká kůží dolů a pečte asi 2 hodiny. Poté obraťte, přelijte výpekem, přidejte cibuli a pečte dalších 90 minut. Pivo povařte 5 minut s medem ať vytvoří syrupovou konzistenci.Maso jím přelijte a teplotu zvedněte na 200 °C, často přelévejte. Počkejte, než kůže krásně zezlátne a zkaramelizuje. Z výpeku a cibule můžete vytvořit omáčku.

Tip k receptu

Bůček můžete v průběhu pečení přendat na mřížku, tuk nechat odkapávat do pekáče. Je tak křupavější.

přidejte na:

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
zajímavé , vyzkouším

26. 02. 2019, 11:44

Chybí obrázek
chutne urobený bôčik

01. 03. 2019, 10:35

Chybí obrázek
vynikajuco chutný bôčik

05. 03. 2019, 19:59

Chybí obrázek
chutne urobený bôčik

13. 03. 2019, 21:23

Chybí obrázek
chuťovo dobre urobený bôčik

15. 05. 2019, 19:14

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.