Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bůček na pivu

Obtížnost Čas přípravy
4h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 4h 0min
Nutriční hodnoty
4684 kalorií 49.0g cukrů 0.0g tuků 200.0g bílkovin

Příprava

Než bůčku dopřejete pivní lázeň, nakrájejte jeho kůžu na mřížky, ale opatrně, neprořežte se až do masa.Vetřete prolisovaný česnek, sůl a pepř, kmín i chilli a pokud máte možnost, nechte přes noc odpočinout v lednici. Předehřejte troubu na 160°C, bůček vložte do peká kůží dolů a pečte asi 2 hodiny. Poté obraťte, přelijte výpekem, přidejte cibuli a pečte dalších 90 minut. Pivo povařte 5 minut s medem ať vytvoří syrupovou konzistenci.Maso jím přelijte a teplotu zvedněte na 200 °C, často přelévejte. Počkejte, než kůže krásně zezlátne a zkaramelizuje. Z výpeku a cibule můžete vytvořit omáčku.

Bulb Tip k receptu

Bůček můžete v průběhu pečení přendat na mřížku, tuk nechat odkapávat do pekáče. Je tak křupavější.


Přidat na Pinterest
Bára Uhýrková Černá

19. 02. 2019, Recept navštíven: 279x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star Restaurant_star
zajímavé , vyzkouším

26. 02. 2019, 11:44

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutne urobený bôčik

01. 03. 2019, 10:35

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuco chutný bôčik

05. 03. 2019, 19:59

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutne urobený bôčik

13. 03. 2019, 21:23

Přidat komentář

Facebook komentáře