Bůček na pivu
Obtížnost
Čas přípravy
4h 0min
Čas vaření
0min
Celkový čas
4h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
4684
kalorií
49.0g
cukrů
0.0g
tuků
200.0g
bílkovin
Příprava
Než bůčku dopřejete pivní lázeň, nakrájejte jeho kůžu na mřížky, ale opatrně, neprořežte se až do masa.Vetřete prolisovaný česnek, sůl a pepř, kmín i chilli a pokud máte možnost, nechte přes noc odpočinout v lednici. Předehřejte troubu na 160°C, bůček vložte do peká kůží dolů a pečte asi 2 hodiny. Poté obraťte, přelijte výpekem, přidejte cibuli a pečte dalších 90 minut. Pivo povařte 5 minut s medem ať vytvoří syrupovou konzistenci.Maso jím přelijte a teplotu zvedněte na 200 °C, často přelévejte. Počkejte, než kůže krásně zezlátne a zkaramelizuje. Z výpeku a cibule můžete vytvořit omáčku.
Tip k receptu
Bůček můžete v průběhu pečení přendat na mřížku, tuk nechat odkapávat do pekáče. Je tak křupavější.
Bára Uhýrková Černá19. 02. 2019
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.