Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
černé pivo

černé pivo

Přidat na Pinterest
Alkoholický, kvašený nápoj. Vyrábí se v pivovaru z chmelu, sladu a za pomoci pivovarských kvasinek. Kromě alkoholu pivo překvapivě obsahuje i velké množství jiných látek a to především bílkovin, vitamínů, sacharidů a minerálních látek. Nalezneme v něm draslík, sodík a vitaminy skupiny B. Mohlo by se zdát, že pitím piva tedy nic nezkazíme, ale je nutno dodat, že pozitivní účinky na náš organismus může pivo mít jen v případě rozumné konzumace. Černé pivo se od jiných druhů odlišuje svou jemnou karamelovou chutí a příjemnou sladkostí. V pozadí můžeme cítit i chuť pražené kávy. Síla tohoto aroma se odvíjí od značky černého piva.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Červené zelí s kuřecím stehnem na pivu a bramborovými noky

Červené zelí s kuřecím stehnem na pivu a bramborovými noky

V hrnci rozehřejeme lžíci kachního sádla (je lepší než vepřové) a osmažíme na něm cibuli do sklovita. Pak v...

Bůček s nádivkou z bylinek a černého piva

Bůček s nádivkou z bylinek a černého piva

Nejprve si připravíme nádivku – housky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Uzené maso nakrájíme na kos...

Dušené jehněčí se zeleninou

Dušené jehněčí se zeleninou

Maso nakrájíme na kostky a opékáme ho 10 minut ze všech stran dozlatova na oleji. Poté maso vyjmeme. Na vý...

Mušle na pivě

Mušle na pivě

Šalotku a cibuli nakrájíme na jemno, celer nastrouháme. Vše smažíme na oleji. Po 5 minutách přidáme slávky,...

Carbonnade a lá Flamande

Carbonnade a lá Flamande

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji dohněda. Dáme stranou. Slaninu nakrájíme na...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí černé pivo Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře